Gepost door Green Business Club - Eindhoven
2023/01/14 geplaatst in Algemeen

Geslaagde eindejaarsbijeenkomst GBC Eindhoven Spoorzone

Een korte terugblik, vooruitkijken en een inhoudelijke kennis- en inspiratiesessie! Het kwam allemaal aan bod op 15 december tijdens de eindejaarsbijeenkomst van Green Business Club (GBC) Eindhoven Spoorzone plaats in het Temporary Arts Centre (TAC).

Na de opening van de bijeenkomst door Joep Smeets, voorzitter TAC, nam Robert Koolen de aanwezigen mee in een terugblik op 2022 en een vooruitblik naar 2023. Met name de succesvolle landelijke Safari kwam uitgebreid aan bod die de deelnemers met mooie initiatieven heeft geïnspireerd. Het jaar 2023 staat in het teken van ‘Doen’, het uitrollen van een aantal leuke initiatieven, zoals de BrainPoort in het stationsgebied en de vervolgactie op het afvalproject van E-Waste Arcades.

Landelijke safari
Na twee coronajaren organiseerde GBC Nederland weer een live-safari. Ditmaal door Eindhoven Spoorzone! We heetten de circa 80 deelnemers van harte welkom in het gebied vol ontwikkelingen. Een middag vol initiatieven, duurzame ontwikkelingen en het zonnige weer, zorgden voor een geslaagde safari. De deelnemers werden geïnspireerd door de ontwikkelingen binnen de Trudo Toren, E-waste Arcade, Knoop XL en de Struikrovers! Lees meer.

Bouwen met hout
Hoe ziet de reis van duurzaam hout eruit? Om de aanwezigen verder te inspireren hierover, gaf FSC Nederland een presentatie. “Een toename van het gebruik van hout leidt niet alleen tot een klimaatvriendelijke en circulaire bouw. Het biedt bovendien de mogelijkheid om bossen meer waarde te geven en daarmee extra bescherming. Dat is de reden dat FSC voorstander is van bouwen met hout”, aldus Michelle Stede, projectleider Hout en Circulaire Economie FSC Nederland

Verantwoorde houtbouw betekent kiezen voor gecertificeerde leveranciers. Hout is het meest en minst milieuvriendelijke materiaal. Alles hangt af van de herkomst. Om te weten of het hout uit een goed beheerd bos komt, is er de ‘Chain of Custody. Dit betekent dat iedere eigenaar van hout in de handelsketen gecertificeerd moet zijn. Een onafhankelijke certificeerder controleert of het hout met FSC-claim bij de klant ook als FSC-hout is ingekocht bij de leverancier.

De middag is afgesloten met een borrel in het TAC om gezamenlijk het glas te heffen op weer een mooi GBC jaar!

Meer informatie
Wil je meer weten over GBC Eindhoven Spoorzone of interesse in participantschap? Neem contact op met Tijmen Jansen via tijmen@greenbusinessclub.nl.