Gepost door Green Business Club Utrecht Centraal
2023/01/16 geplaatst in Energie

Participanten in het Utrechtse stationsgebied zitten aan de knoppen!

Op vrijdag 6 januari startte I Light U waar je verschillende lichtkunsten kunt bewonderen in het Utrechtse stationsgebied. De werkgroep Energietransitie van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) is hierbij betrokken om onze duurzame boodschap en campagne ‘Mag het licht uit?’ mee te nemen. Verschillende participanten zitten aan de knoppen en zetten onnodige verlichting uit. En niet alleen tijdens I Light U!

Lichten aan = lichten uit
Op 6 januari opende wethouder Eelco Eerenberg I Light U. Tot en met zondag 29 januari is het stationsgebied op bijzondere wijze verlicht in de vorm van diverse kunstwerken, met als thema: ‘Homecoming’. In de veranderende wereld is energieverbruik en een warm thuis een actueel onderwerp. Deze kunstwerken verbruiken licht en daarmee energie. De hoeveelheid energie die gebruikt wordt, is erg laag vanwege de led-technologie. Desalniettemin is het een goede aanleiding om te kijken hoe we de hoeveelheid energie kunnen besparen met onze eigen verlichting.

Participanten zitten aan de knoppen
Van buitenverlichting tot aan tv-schermen, van de entrees tot verlichte trappenhuizen: onnodige verlichting kan uit ‘s nachts. WTC, Rabobank, Jaarbeurs, Gemeente Utrecht, EBN, Movares, ProRail, &Morgen, VodafoneZiggo, Klépierre en De Volksbank, participanten van GBCU, zitten aan de knoppen of geven aan de mogelijkheden in hun pand te onderzoeken. Zo gaan verschillende logo’s uit en doven de lichten zich vanzelf door middel van bewegingssensoren.

Licht aan = licht uit, ook na I Light U en samen werken we aan een donker Utrechts stationsgebied. Wordt vervolgd!

Meer informatie
Wil je meer weten over wat de mogelijkheden zijn met verlichting of hierover sparren? Neem contact op met Mieke van Eerten-Jansen via mieke@greenbusinessclub.nl.