Gepost door Green Business Club - Waterweg
2022/12/20 geplaatst in Energie

Goed bezochte bijeenkomst ‘Verduurzaming vastgoed in Vlaardingen’

In het kader van de Green Deal Waterweg organiseerden Green Business Club (GBC) Waterweg,  IKV en de Gemeente Vlaardingen op woensdag 7 december een interessante bijeenkomst waar ondernemers werden geïnformeerd over o.a. de wettelijke verplichting van Energielabel C voor kantoren per 1 januari 2023 en de recent toegenomen druk op de transitie naar duurzame energievoorziening.

De prijzen van olie en gas stijgen tot ongekende hoogtes. Wereldwijd breken bosbranden uit, vinden hittegolven plaats, zien we de zeespiegel stijgen en hebben veel landen last droogte. De wereld staat in brand! Letterlijk en figuurlijk. Tijd om de krachten te bundelen en aan de slag te gaan met een versnelling van de energietransitie door in te zetten op bijvoorbeeld versnelde klimaatinvesteringen in duurzame energie-opwekking en energiebesparing.

Versnelling verduurzaming is harder nodig dan ooit! Als je nu niets doet op gebied van verduurzaming dan ben je straks te laat. If you snooze, you lose.

Transitie naar duurzame bedrijfsvoering
Vertegenwoordigers van Madern International, het IKV, Rabobank en Energiek Regio gingen in hun presentaties vanuit verschillende invalshoeken, in op de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering. Wethouder Koen Kegel ging in op de inzet van de gemeente bij het verduurzamen van het vastgoed van bedrijven. De gemeente heeft ook duidelijk uitgesproken om de krachten te bundelen en samen op te trekken in de versnelling van de energietransitie: “Goed voorbeeld doet volgen. De gemeente staat klaar voor de ondernemers en binnenkort komt er een nieuw gemeentelijk energieloket voor bedrijven.”

Maatwerkadvies
De gemeente en de Rabobank stelden twintig vouchers ter waarde van 750,- euro, ter beschikking voor een gratis maatwerkadvies zonnepanelen of een gratis maatwerkadvies Energielabelverbetering. Op deze manier helpen zij ondernemers op weg in de transitie naar een energieneutraal bedrijf.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze wetgeving of bijeenkomst? Neem contact op met Carola Kalishoek, programmamanager GBC Waterweg via carola@greenbusinessclub.nl.