Gepost door Green Business Club Zuidas
2022/12/14 geplaatst in Mobiliteit

75% van de deelnemers try-out overweegt aanschaf e-bike

De GBC Zuidas E-bike Try-out 2022 is succesvol afgerond. Meer dan 100 Zuidassers hebben in het zesde jaar van de Zuidas E-bike Try-out twee weken lang gebruik gemaakt van een e-bike of speedpedelec.

Van maart tot en met oktober 2022 probeerden meer dan 100 Zuidassers twee weken lang een e-bike of een speedpedelec uit via de try-out van Green Business Club Zuidas. Dit leverde positieve reacties op. Maar liefst 75% van de respondenten zegt te overwegen om een een e-bike/speedpedelec aan te schaffen of heeft dat al gedaan. Daarnaast zou 41% het interessant vinden als hun werkgever een lease regeling zou aanbieden. Ruim 46% van de respondenten wil dan ook dat GBC Zuidas inventariseert wat de mogelijkheden bij hun werkgever zijn.

Lichaamsbeweging, frisse lucht en geen file

De meest genoemde voordelen zijn dat de fiets sneller is dan het openbaar vervoer, de lichaamsbeweging én het feit dat je niet meer in de file staat ’s ochtends. Ook de mogelijkheid om je hoofd leeg te maken tijdens het fietsen en de frisse lucht worden genoemd. Sommige deelnemers noemden als nadeel de aanschafprijs, de extra reistijd en de weersgevoeligheid.

Aanschaf e-bike/speedpedelec

QicQ-Fietsen heeft participanten van GBC Zuidas een mooi aanbod gedaan voor de aanschaf van een gebruikte e-bike. Meer dan 10% heeft direct na de try-out hier gebruik van gemaakt of een andere e-bike/speedpedelec aangeschaft. De inschrijvingen voor 2023 gaan in het begin van het nieuwe jaar open.

Heb je vragen over de e-bike try-out? Neem contact op met projectmanager Diederik Imfeld via diederik@greenbusinessclub.nl.

De e-bike try-out is een campagne om werknemers te enthousiasmeren over de fiets. Werkgevers worden, onder andere aan de hand van deze resultaten, via Van A tot Zuidas begeleid bij het flexibiliseren van het mobiliteitsbeleid. Van A tot Zuidas is als kennisplatform opgericht door Green Business Club Zuidas, Hello Zuidas, Breikers, Gemeente Amsterdam – Zuidas, ORAM en Taskforce Bereikbaarheid Zuidas.