Gepost door Green Business Club - Rotterdam Alexander
2024/02/14 geplaatst in Algemeen, Mobiliteit

Vervanging Viaduct A16 Hoofdweg Rotterdam: wat verandert er voor jou?

In samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar, vond 14 februari de webinar over de impact van de wegwerkzaamheden aan het viaduct op de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam plaats. Het huidige viaduct op de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen en moet volledig worden vervangen. De werkzaamheden zijn reeds gestart en duren voort tot eind 2025. Wat verandert er voor jou?

Als onderdeel van het project A16 Rotterdam zal Rijkswaterstaat in 2024 en 2025 het viaduct op de A16 over de Hoofdweg vervangen. Er is gekozen voor een bouwmethode die de minste hinder veroorzaakt door gebruik te maken van wegverleggingen, een hulpbrug en diverse verkeersmaatregelen. Desondanks zal er hinder zijn voor het verkeer, variërend van matig tot ernstig.

Werkzaamheden en Planning
Een tijdelijke wegverlegging aan de westzijde van het viaduct wordt geïnstalleerd, waardoor het verkeer richting Dordrecht gebruik kan blijven maken van de A16 tijdens de werkzaamheden. Het oude viaduct wordt vervolgens gesloopt, gevolgd door de bouw van een tijdelijke hulpbrug aan de oostzijde, zodat ook het verkeer richting het Terbregseplein kan doorrijden.

Belangrijke Afsluitingen en Omleidingen

  • Oprit A16 Prins Alexander (27) is vanaf zondagavond 10 maart 2024 dicht voor al het verkeer tot en met eind 2025. Verkeer richting Dordrecht adviseren we om onder meer gebruik te maken van de oprit Rotterdam-Kralingen (26).
  • De A16 richting Dordrecht is dicht van vrijdag 26 tot maandag 29 april 2024.
  • De Hoofdweg is in beide richtingen dicht van woensdag 1 tot donderdag 23 mei 2024
  • De A16 richting de A20 (Terbregseplein) is dicht van woensdag 8 tot maandag 13 mei 2024

Alternatieve reismogelijkheden
In plaats van de auto, zijn er ook andere alternatieven te gebruiken! Neem een frisse neus en beweging door bijvoorbeeld de fiets pakken of door te lopen. Ook het openbaar vervoer is goed te bereiken, zoals de trein, metro en bus.

Voor meer informatie over de werkzaamheden en alternatieve reismogelijkheden, bezoek de website van Zuid-Holland Bereikbaar en blijf op de hoogte van updates via www.a16rotterdam.nl

Lees de presentatie van Wouter de Vols (Rijkswaterstaat) en Ellery Landheer (Zuid Holland Bereikbaar) terug!