2024/02/14 geplaatst in Algemeen

GBC Fascinatio ontvangt de ‘Gouden Brick’

Op woensdag 6 februari nam Wijkwethouder Fascinatio, Rik van Woudenberg namens Green Business Club Fascinatio de ‘Gouden Brick’ in ontvangst. Een jaarlijkse prijs die door het WijkOverlegPlatform Fascinatio (WOP) wordt uitgereikt rondom duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid.

De Gouden Brick is een jaarlijkse prijs die wordt toegekend aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid. Een mooie erkenning voor de inspanningen die we gezamenlijk met onze participanten verrichten voor de verduurzaming van het gebied.

Samen met onze participanten zetten we ons in voor diverse duurzaamheidsthema’s, waaronder Afval & Circulariteit, Energie, Mobiliteit en Klimaatadaptatie. Eén van de initiatieven was de lancering van de campagne ‘Fascinatio doe(t) het licht uit!’. Deze campagne roept op tot het uitschakelen van onnodige verlichting tussen 23:30 en 06:00 uur, wat bijdraagt aan energiebesparing en het verminderen van lichtvervuiling.

Naast deze campagne organiseerden we ook verschillende kennissessies om bewustzijn te vergroten en expertise te delen op het gebied van duurzaamheid. En de ambities reiken verder: voor dit jaar staan er meerdere nieuwe initiatieven op de planning, waarvan details binnenkort volgen!

Meer informatie
Wil je meer weten over GBC Fascinatio en/of de projecten? Neem contact op met Vincent Dellebeke via vincent@greenbusinessclub.nl.