2023/04/20 geplaatst in Algemeen

Maak kennis met programmamanager Vincent Dellebeke

Vincent Dellebeke is het meest recent bij Green Business Club (GBC) Fascinatio gekomen als programmamanager. Wij gingen in gesprek met hem over onder zijn werkzaamheden en waarvoor je bij hem terecht kunt. De hoogste tijd voor een introductie.

Vincent, kun je kort iets over jezelf vertellen?
Ik ben Vincent Dellebeke, geboren op 5 juli 1972 in Goes en vader van twee kinderen van 8 en 11. In Eindhoven ben ik opgegroeid en na de middelbare school in Rotterdam gaan studeren. Na verschillende posities op gebied van verkoop en marketing ben ik in 2003 samen met een partner een evenementenbureau gestart. De laatste paar jaar raakte ik steeds meer geïnteresseerd in klimaatvraagstukken en de rol van de mens daarin. Begin 2020 was een zwarte bladzijde voor de evenementen branche. Door de Coronamaatregelen lag van de ene op de andere dag ons hele bedrijf volledig stil. Ik zag dit echter als dé kans om mijn wens om zo veel mogelijk impact te hebben, waar te gaan maken.

Al enige tijd hadden voedselbossen mijn interesse omdat ze veel, zo niet alle, actuele klimaatuitdagingen helpen oplossen. Ook mijn vriendin Anniek raakt steeds enthousiaster over dit concept. Wij wilden, kortom, een voedselbos beginnen om onze positieve impact te maximeren. Al in augustus 2020 kregen we 14,3 ha grond (ong. 28 voetbalvelden) tot onze beschikking. De droom was werkelijkheid geworden!

Hoe ben je bij GBC Fascinatio terechtgekomen?
Begin 2021 werd ik door Carola Kalishoek gebeld met de vraag of ik tijd had voor het programmamanagement binnen de, toen nog op te richten, GBC Fascinatio. Dit was te combineren met het werk van voedselbosbouwer en paste heel goed in mijn streven om positieve impact zo groot mogelijk te maken. De kers op de taart dus!

Je bent programmamanager, hoe zien jouw werkzaamheden eruit?
Carola en ik verdelen de taken binnen het programmamanagement voor de GBC gelijkelijk, wat voor ons erg goed werkt. Intussen zijn er drie themagroepen gestart (Energie, Klimaatadaptatie en Mobiliteit), is begonnen het project Versneld Energie Besparen en zijn er concrete plannen binnen de verschillende thema’s in het gebied.

De taakverdeling tussen Carola en mij is gebaseerd op ‘hands on’. De thema’s hebben we verdeeld waarbij ik ‘Energie’ en ‘Klimaatadaptatie’ onder mij heb en Carola ‘Mobiliteit’, eventueel later uit te breiden met ‘Circulariteit’. In de praktijk komt het erop neer dat we wekelijks contact met elkaar hebben over de te nemen acties binnen projecten en verdelen die naar expertise en/of mogelijkheden in tijd. Dat werkt erg prettig omdat de communicatielijnen kort zijn, Carola en ik beiden veel ervaring hebben en altijd wel op dezelfde lijn zitten of uitkomen, waarbij transparantie key is.

De combinatie van programmamanagement met het voedselbos maakt het werk afwisselend, interessant, uitdagend, geeft me veel energie en is vooral erg leuk.

Wil je kennismaken met Vincent? Neem dan contact op via vincent@greenbusinessclub.nl.