Gepost door Green Business Club - Landelijk
2023/02/23 geplaatst in Groen, Water

Aan de slag met de Routekaart Klimaatadaptatie

Klimaatadaptatie staat bij veel lokale Green Business Clubs en soortgelijke samenwerkingsverbanden steeds hoger op de agenda. Afgelopen donderdag 16 februari vond het symposium ‘Van Ambitie tot Aanpak – Klimaatadaptatie’ van Green Business Club (GBC) Nederland plaats. Afsluitend werd de ‘Routekaart Klimaatadaptie’ geïntroduceerd om zelf met dit onderwerp aan de slag te (kunnen) gaan.

Klimaatadaptatie, het staat steeds hoger op de agenda. De uitdaging hierbij: welke maatregelen kunnen genomen worden en wie pakt welke verantwoordelijkheid hierin? Daarom lanceerden Freya Mack van Samen Klimaatbestendig en Margje Polman Tuin van GBC Zuidas de ‘Routekaart Klimaatadaptatie’ onder aanwezigheid van ruim 100 deelnemers, om bedrijven te helpen richting klimaatadaptatie.

Aan de slag met de routekaart
Waarom is klimaatadaptatie belangrijk en wat zijn de onzichtbare krachten? Dit en nog meer is verwerkt in de routekaart: “Aan de ene kant is de route te zien hoe je aan de slag kunt gaan met het onderwerp, welke data je kunt raadplegen en welke partijen je hiervoor nodig hebt. Aan de andere kant word je geïnspireerd met klimaatadaptieve voorbeelden die al gerealiseerd zijn.”, aldus Margje Polman Tuin.

Er zijn dus al goede initiatieven waarin verschillende partijen samenwerken en klimaatadaptieve maatregelen nemen. Van een dakenkansenkaart bij GBC Den Haag Beatrixkwartier tot aan de realisatie van het eerste detentiedak in Nederland bij Vrumona, participant van GBC Bunnik.

Download nu de Routekaart Klimaatadaptatie en klik op de linkjes achter ieder voorbeeld. Laat je inspireren door de concrete voorbeelden en ga (stapsgewijs) aan de slag met klimaatadaptatie!

Meer informatie
Wil je meer weten over klimaatadaptatie en/of de routekaart? Neem contact op met Margje Polman Tuin via margje@greenbusinessclub.nl.