ComfortZone Offices

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Fascinatio?
Deze tijd vraagt om actie op het gebied van duurzaamheid en de vastgoedsector vormt hierop geen uitzondering. Bij ComfortZone Offices geloven we sterk in duurzaam ondernemen. We streven ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren door energie-efficiënte technologieën te gebruiken, afval te verminderen en te investeren in groene oplossingen.
Door deel te nemen aan Green Business Club Fascinatio, kunnen we onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid versterken en ons laten inspireren door andere bedrijven met vergelijkbare doelstellingen.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid en welke wens is er nog?
Bij ComfortZone Offices zijn wij bezig met verschillende facetten om de verduurzaming van onze kantoorpanden te stimuleren.

Zonnepanelen en witte dakbedekking
Voor ons kantoorpand FiveTwentyTwo hebben hebben wij geïnvesteerd in zonnepanelen om groene energie op te kunnen wekken. Daarnaast is er op het gehele dak witte dakbedekking aangebracht. Dit helpt om de warmte van het gebouw te weerkaatsen, waardoor het pand in de zomer minder hoeft te worden gekoeld.

Warmtepomp
In ons pand hebben wij een nieuwe warmtepomp geïntegreerd. Een warmtepomp is een innovatief en duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Het belangrijkste aspect van een warmtepomp is dat het de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert en daarmee de koolstofvoetafdruk verkleint. Een warmtepomp werkt door warmte te halen uit natuurlijke warmtebronnen (bij ons is deze natuurlijke bron lucht). Deze warmte wordt vervolgens efficiënt gebruikt om water te verwarmen of de temperatuur in een ruimte te verhogen. Omdat er geen brandstof wordt verbrand, komt er ook geen CO2 vrij.

Regeltechniek
De nieuwe meet- en regelapparatuur bij ComfortZone Offices bieden meer nauwkeurige controle over de temperatuur en ventilatie in het gebouw. Dit leidt tot flexibelere temperatuur instelling per ruimte en dus ook meer comfort voor onze huurders. Door nauwkeurige controle wordt tevens ook onnodig energieverbruik verminderd.

Van PL naar ledverlichting
We hebben de overstap gemaakt van traditionele PL-verlichting naar ledverlichting. Het vermindert niet alleen het energieverbruik, maar verlengt ook de levensduur van de verlichting en daarmee wordt de afvalproductie verminderd.

Laadpalen
ComfortZone Offices zet in op duurzaam vervoer en heeft onlangs het aantal laadpunten voor elektrische auto’s uitgebreid, waarmee het totale aantal laadpunten nu op 20 staat. Het installeren hiervan maakt het gemakkelijker voor medewerkers om elektrische voertuigen te gebruiken. Dit bevordert duurzame mobiliteit en vergroot de toegankelijkheid.

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan Green Business Club Fascinatio hierbij helpen?
Door deel uit te maken van een netwerk zoals Green Business Club Fascinatio, hebben we toegang tot de nieuwste trends, technologieën en best practices op het gebied van duurzaamheid. Dit stelt ons in staat om voortdurend te innoveren en onze bedrijfsprocessen te verbeteren om milieuvriendelijker te worden.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij Green Business Club Fascinatio?
Als bedrijf zijn we diep geworteld in de Fascinatio-wijk en voelen we een sterke betrokkenheid bij onze lokale gemeenschap. Door deel te nemen aan Green Business Club Fascinatio, kunnen we actief bijdragen aan de verbetering van ons gebied, het vergroenen van de omgeving en het creëren van een aantrekkelijke en leefbare wijk voor onze medewerkers, huurders en de lokale gemeenschap.