2024/04/02 geplaatst in Algemeen

Maak kennis met de nieuwe voorzitter van GBC Fascinatio: Mark Oosterom

Mark Oosterom is de kersverse nieuwe voorzitter van Green Business Club Fascinatio. We vragen aan Mark wat zijn persoonlijke betrokkenheid bij duurzaamheid zijn leiderschap heeft gevormd en wat hem heeft gemotiveerd om voorzitter te worden.

Persoonlijke betrokkenheid
Mark Oosterom: “Mijn diepgewortelde geloof in rentmeesterschap, het verantwoordelijk zijn voor het milieu, de mens en de maatschappij, heeft mijn leiderschap sterk beïnvloed. Als directeur van FACET Accountants en Adviseurs lag mijn focus aanvankelijk vooral op het sociale aspect van duurzaamheid, maar in de loop der jaren is het milieu een steeds belangrijker onderdeel geworden. Ik geloof sterk in samenwerking als drijvende kracht achter verandering. Als voorzitter van GBC Fascinatio kan ik deze visie realiseren door de voortgang van de club te bewaken en mensen te enthousiasmeren.”

Visie en concrete acties
Oosterom: “Mijn visie draait om samenwerking en het balanceren van huidige behoeften met die van toekomstige generaties op het gebied van milieu, sociale rechtvaardigheid en economische welvaart. Binnen GBC Fascinatio hebben we concrete acties opgesteld, zoals mobiliteit, energie, klimaatadaptatie en afvalbeheer. Als voorzitter zie ik het als mijn taak om ervoor te zorgen dat deze doelstellingen worden uitgevoerd door de projectgroepen, terwijl ik ruimte bied voor ideeën en enthousiasme aanwakker.”

Waarom Green Business Club Fascinatio?
Oosterom: “Ik word vooral aangetrokken door de collectieve aanpak van duurzaamheidsuitdagingen, specifiek gericht op ons bedrijventerrein. Samen met een gepassioneerde groep mensen en een Rotterdamse mentaliteit van ‘doen’, zetten we concrete stappen. Mijn ambitie is om dit enthousiasme te delen, zowel binnen als buiten de club, en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.”

Wil je ook meedoen? Meld je hier aan om participant te worden.