2023/12/14 geplaatst in Energie

Kennissessie bij Daikin Europe inspireert: Slim inregelen klimaatinstallaties

Op 8 december vond de kennissessie over het slim inregelen van klimaatinstellingen plaats bij participant Daikin Europe, een belangrijke speler die zowel de consumentenmarkt als bedrijvenmarkt bedient, met klanten variërend van scholen tot Thialf Heerenveen. Het was een waardevolle en informatieve kennissessie waarbij praktische tips werden gedeeld omtrent het slim verwarmen in de winter en efficiënt te koelen in de zomer.

Gastheer Bauke Hulsebosch leidde de deelnemers door de rijke geschiedenis van Daikin en de recente ontwikkelingen in de branche. Simon Klijnstra, een consulting engineer bij Daikin, deelde waardevolle inzichten over het slim inregelen van Daikin-installaties. Een nadruk werd gelegd op het innovatieve scholenconcept van Daikin, waarbij de online tool Daikin Cloud Service wordt ingezet voor intelligent energiebeheer. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat, maar draagt ook bij aan een efficiënter energieverbruik.

De boodschap van Simon en Bauke was helder: het inregelen, meten en aanpassen van klimaatinstallaties is essentieel voor een gezond, behaaglijk en toekomstbestendig resultaat.

Paul van Dorp, tevens bestuurslid van GBC Fascinatio, presenteerde tijdens de sessie een selectie van energiebesparende maatregelen uit de ‘Duurzaam Beheer en Onderhoud maatregelenlijst’. Deze maatregelen hebben als doel om 20-30% aardgas (en elektriciteit) te besparen in bestaande utiliteitsgebouwen.

Fascinatio doe(t) het licht uit!
Bovendien benadrukte Van Dorp het belang van lokale betrokkenheid door de bedrijven op bedrijventerrein Fascinatio. Hij nodigde hen uit om deel te nemen aan de actie “Fascinatio doet het licht uit!” Bedrijven zoals Van Weelde Shipping Group, Blauwtrust Groep, Daamen & van Sluis Accountants Belastingadviseurs, Van Dorp, Lomans, TK Elevator, Daikin Europe, Pfizer, De Haij & Van der Wende Advocaten, ComfortZone Offices en FACET Accountants & Adviseurs zijn al aan boord.

Doe mee! Ben je gevestigd op bedrijventerrein Fascinatio in Gemeente Capelle aan den IJssel en zit jij ook aan de knoppen? Doe dan mee met de actie en geef aan ons door welk licht uit gaat bij welke organisatie en of daar hulp bij nodig is! Dat kan eenvoudig door het aanmeldformulier in te vullen.

Laten we samen de weg inslaan naar een duurzamere toekomst!

Meer informatie
Wil je meer weten over de sessie of GBC Fascinatio? Neem contact op met Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl.