Hoeveel eet een gemiddelde werknemer op de Zuidas per dag aan vlees? Denk aan lunch, diner, hapjes bij de borrel, bij elkaar kan dat een enorme hoeveelheid zijn. Een doorsnee Zuidaskantoor produceert gemiddeld dertig procent CO2 uitstoot door catering/banqueting. Maar het kan ook anders. Stel je voor dat jouw cateraar een alternatief biedt gebaseerd op tachtig procent plantaardige eiwitten en twintig procent dierlijke eiwitten. Dit kan een behoorlijke besparing op de CO2 uitstoot opleveren. Voor Green Business Club (GBC) Zuidas is 2023 het jaar van de plantaardige keuken.
Jonge generatie roept op tot versnellen
Aanleiding om een blik in de keuken te werpen komt dankzij een eerdere oproep van Young GBC Zuidas. Deze jongere generatie kwam tijdens het CEO-Ontbijt 2022 met aanbevelingen voor alle participanten hoe de eiwittransitie te versnellen. Green Business Club Zuidas neemt de oproep serieus en is met participanten en cateraars aan de slag gegaan om in kaart te brengen wat de huidige stand van zaken is. Uit deze inventarisatie blijkt dat veel bedrijven al stappen hebben gezet. Bijvoorbeeld door meerdere dagen per week vegetarische producten aan te bieden. Toch is het aandeel dierlijke producten nog erg groot, vooral als je het vergelijkt met het landelijke gemiddelde bij lunches/banqueting.Ambitieverklaringde ambitieverklaring is te lezen hoe een routekaart wordt opgesteld. Een nieuw tekenmoment volgt eind 2023.
CEO’s van 14 Zuidasbedrijven hebben de ambitieverklaring ‘Green Meal: Zuidas plantbased’ ondertekend. Deze koplopers starten een projectgroep waar andere Zuidasbedrijven ook welkom zijn. InOnderstaande bedrijven hebben de ambitieverklaring ondertekend:
Meer informatieDiederik Imfeld, projectmanager GBC Zuidas.
Wil je meer weten over de eiwittransitie in Zuidas? Neem contact op met