2022/06/16 geplaatst in Energie

Zuidas doe(t) het licht uit

Ook al levert het imposante beelden op, participanten van Green Business Club Zuidas willen een Zuidas waar structureel géén onnodige lichten branden tussen 23.30 uur en 6.00 uur, uiteraard met behoud van het gevoel van veiligheid. Van kantoorruimtes tot lege bedrijfsrestaurants, van de entrees tot verlichte trappenhuizen: het licht kan uit als er niemand is. Dit bespaart energie én kosten en is daarnaast fijn voor de bewoners in en rond Zuidas.

Zit je aan de knoppen? Deel hier welk licht uit gaat bij welke organisatie en of daar hulp bij  nodig is. Deze eerste deelnemers zetten we in de spotlight tijdens het CEO-Ontbijt op 28 juni 2022. Wijs je werkgever, beheerder, eigenaar of medehuurders op deze oproep!

Zit je níet aan de knoppen, maar wil je de Zuidas ook donker in de nacht? Sharing is caring! Deel de video of de posts op sociale media. Een donkere Zuidas realiseren we samen!

Ook buiten Amsterdam Zuidas het licht uit? Ja! Lees meer.

Het thema leeft breed. EditieNL kwam op bezoek in Zuidas in 2019, Urgenda startte de campagne Mag het licht uit, kamerlid Laura Bromet deelt foto’s via Linkedin, De Speld wijdde er een bericht aan. Benieuwd waarom de lichten niet al lang uit zijn of meer weten over hóe de lichten uit te krijgen? Lees meer.