2022/07/13 geplaatst in Algemeen, Challenge

Young Professionals strijden voor plant based Zuidas

De Young Professionals van Green Business Club Zuidas gaan aan de slag met de eiwittransitie en presenteerden zich en de ambitie tijdens het jaarlijkse CEO-ontbijt. Naast dat dit volledig plant based was serveerden de young professionals na dit ontbijt een inspirerende presentatie vol feiten & lieten twee succesvolle influencers aan het woord over hun plant based leefstijl. 

Co2-uitstoot verminderen op smaakvolle wijze
Wist je dat je Co2 footprint van vleesmaaltijden is gemiddeld 45% hoger dan gemiddelde maaltijden en dat een Co2- footprint van vegetarische, kip of vismaaltijden is gemiddeld 50% lager dan van gemiddelde maaltijden? Of dat circa 30% van de Co2 uitstoot in Zuidas verbonden is aan eten? Het zijn harde getallen waar we niet omheen kunnen en die Zuidassers aan het denken moeten zetten.
Om alvast veelgehoorde bezwaren tegen een plant based catering van tafel te vegen, werd het woord gegeven aan Sheila Struyck. Deze topvrouw in het internationale zakenleven vertelde geanimeerd als fine-dining chef op een duurzame gastronomische missie. ‘Lekker is dat! Door je keuze van gerechten kun je natuur en landschap in je eigen omgeving mooier eten.’ In haar gastronomische missie hebben groenten de hoofdrol (80%) en is een duurzaam stuk vlees of vis bijzaak (20%). 

Topsport en vegan mindset
Een ander argument: we hebben dierlijke eiwitten nodig, werd ontkracht door Jeremy Reijnders. Hij als topsporter over zijn route naar de bewuste keuze voor een plant based leefstijl. Als Nederlands kampioen Cross Fit en bewegingsdeskundige is hij het sportieve bewijs dat je zonder dierlijke eiwitten net zo sterk en krachtig kunt zijn. Lisa Stel bewees daarna het tegendeel van het laatste vooroordeel: mijn medewerkers willen nog vlees/zijn niet klaar voor verandering. Als razendpopulaire plant based influencer vertelt Lisa over alle aandacht en bereidheid die er nu is voor een plantaardige levenswijze. Ze schrijft kookboeken, geeft TEDx talks & lezingen en laat dagelijks haar grote schare volgers zien via de kanalen van Lisa goes Vegan hoe onze dagelijkse (voedsel)keuzes, een enorm positief verschil kunnen maken. Niet alleen voor onze gezondheid en de dieren, maar ook voor onze aarde en directe leefomgeving.

De conclusie: er is geen excuus meer om niet een volledige plant based catering te hebben. Green Business Club’s Young Professionals daagden de CEO’s dan ook uit om deze stap te gaan zetten en hier ook samen in op te trekken met cateraars en werknemers. 

We houden je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!