2020/09/18 geplaatst in Groen, Klimaat, Mensen

Vergroeningsvoorstel door naar laatste ronde!

Het voorstel van Amsterdam International Community School en Green Business Club Zuidas om in samenwerking met Gemeente Amsterdam Zuidas een braakliggend terrein in het gebied voor minimaal twee jaar te vergroenen is door naar de laatste ronde! Op dit terrein (tussen het gebouw van EMA en het Van der Valk Hotel) zullen schoolkinderen van AICS, Zuidasmedewerkers en buurtbewoners elkaar ontmoeten door Zuidas te vergroenen. Van 1 t/m 21 oktober kunnen alle bewoners van Amsterdam Zuidas en Buitenveldert stemmen op ons voorstel via Buurtbudget Zuid.

Amsterdam International Community School en Green Business Club Zuidas gaan in samenwerking met Gemeente Amsterdam Zuidas een braakliggend terrein in het gebied voor minimaal twee jaar vergroenen. Kinderen van de basisschool (in ieder geval groep 4/5) krijgen les over biodiversiteit, vergroening en klimaatadaptatie door zelf aan de slag te gaan in hun eigen tuin. Ook leren ze samen te werken met leeftijdsgenoten, met medewerkers van Zuidasbedrijven en oudere bewoners van Buitenveldert die het leuk vinden om hier aan bij te dragen. Professionals (van mogelijk The Pollinators) begeleiden dit project en er wordt gebruik gemaakt van planten die bijdragen aan biodiversiteit en die insect/bij-vriendelijk zijn.

Naast het sociale en educatieve aspect geeft dit project de mogelijkheid om een terrein dat in Zuidas de komende tijd nog niet wordt bebouwd te vergroenen. Samen met Gemeente Amsterdam Zuidas is gekeken naar een terrein waar we met een groep minimaal twee jaar aan de slag kunnen en is er gekozen voor het braakliggende terrein tussen het gebouw van European Medicines Agency (EMA) en het Van der Valk Hotel aan de Antonio Vivaldistraat.

Op de site van Buurtbudget Zuid kon er op dit voorstel gestemd worden om een bijdrage voor dit bijzondere project te ontvangen om materialen te kopen en kennis in te huren. Ons voorstel ontving maar liefst 326 stemmen! Vervolgens zijn maximaal 25 plannen, na het halen van de haalbaarheidstoets, door naar de laatste ronde, waaronder ons voorstel. Van 1 t/m 20 oktober krijgen alle bewoners van Amsterdam Zuidas en Buitenveldert een brief binnen om te stemmen welke plannen daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Bent u bewoner van Amsterdam Zuidas of Buitenveldert? Draag dan bij aan een groenere Zuidas en stem hier op ons voorstel! Gebruik hiervoor uw persoonlijke stemcode uit de brief die u heeft ontvangen.

    

Meer weten? Neem contact op met Diederik Imfeld via diederik@greenbusinessclub.nl.