2018/03/04 geplaatst in Afval, Challenge

Uit de kast, in de bak!

Voor het project Afvalue: uit de kast, in de bak! hebben de Green Business Challengers alles uit de kast getrokken om met mooie displays Zuidassers te bewegen hun oude pakken, overhemden en telefoons in te leveren. De challengers zien er op toe dat alles goed wordt gerecycled met behulp van gerenommeerde recyclers zoals MUD Jeans, van Hulley, Closing the Loop en Dutch Spirit. Kom, je hebt vast nog wel iets in de kast, dit is je kans om het te recyclen! Doe je mee? Deel je impact op Collaction

 

Met maart en april komen niet alleen warmere temperaturen in zicht, maar ook de voorjaarsschoonmaak! Het ruimt niet alleen je huis op, maar ook je hoofd. Dit jaar mag je de grote schoonmaak zeker niet overslaan, want met veel veel ‘troep’ kan eigenlijk nog veel goeds gedaan worden. Denk aan oude telefoons die al jaren in een kast liggen, of oude kleding die je al in geen tijden aan hebt gehad. De Green Business Challenge teams van 2018 helpen je graag!

Van maandag 9 april tot en met vrijdag 27 april kun je drie weken lang je oude mobiele telefoons én je afgedankte kleding inleveren op je werk in Zuidas. Er komen inleverpunten voor de medewerkers binnen de volgende gebouwen en van de volgende bedrijven:

  • De Vrije Universiteit Amsterdam
  • De Ito-toren
  • Loyens & Loeff
  • ABN AMRO
  • RAI Amsterdam
  • CBRE
  • Circl: dit is een openbaar inleverpunt
Weggooien voor het goede doel
Nu vraag je je natuurlijk af: wat voor goeds gaan ze met die oude spullen doen? Alle ingeleverde telefoons zullen, nadat ze door Sims recycling veilig en volledig gewiped zijn, zo efficiënt mogelijk gerecycled worden. We streven ernaar zoveel mogelijk onderdelen een tweede bestemming te geven voor ze in de shredder belanden. Daarbij wordt voor elk ingeleverd toestel één telefoon uit de afvalberg in Afrika gered door Closing the Loop, zodat ook die op verantwoorde wijze gerecycled kunnen worden en er geen giftige stoffen in de lucht komen door illegale verbranding. Jouw oude telefoon draagt zo direct een klein steentje bij aan minder vervuiling in Afrika.
Ook de ingeleverde kleding zal zo goed als kan gerecycled worden en óók daarvoor wordt een bijdrage geleverd aan de circulaire economie. Zo kan Mud Jeans oude spijkerbroeken een nieuw leven geven, Dutch Spirit hergebruikt of recycled graag je oude pakken en Van Hulley heeft vrouwen die op de arbeidsmarkt een steuntje in de rug nodig hebben in dienst, die van je oude overhemd een boxershort maken.

Haal dus die ongebruikte telefoons en oude kleding ‘Uit de kast, in de bak!’ want hiermee help je niet alleen jezelf, maar ook het milieu en het goede doel een handje. Houd de website van de Green Business Club in de gaten om up to date te blijven.