2019/07/31 geplaatst in Mobiliteit

Taxistandplaats Gustav Mahlerlaan uitstootvrij

Goed nieuws voor onze participanten TCA en Schiphol Taxi die bezig zijn  om hun vloot steeds meer uitstootvrij te maken, en voor al onze participanten die in 2017 de Intentieverklaring Elektrisch Taxigebruik tekenden: per 1 augustus 2019 een “schone taxistandplaats” op de Gustav Mahlerlaan.

Deze taxistandplaats is samen met de standplaats op het Amstelstation door de gemeente Amsterdam aangewezen als schone taxistandplaats. Deze standplaatsen zijn dan alleen nog toegankelijk voor schone taxi’s. Om toegang te krijgen tot een schone taxistandplaats moet een taxi aangesloten zijn bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO). Taxistandplaatsen Centraal Station, Leidseplein, Oudebrugsteeg en Amstel (nabij Rembrandtplein) werden eerder al als schone standplaatsen aangewezen. De planning is dat er later dit jaar nog enkele schone taxistandplaatsen volgen.

Dit besluit van de gemeente sluit mooi aan bij de Elektrische Taxiweek die GBC Zuidas in november organiseert met TCA en TCS/Schipholtaxi om het gebruik van meer duurzame taxi’s extra te stimuleren. Dus heb je een taxi nodig? Dan liever elektrisch!