Water & Groen

Het groenste stadsdeel van Amsterdam worden; daar werkt Green Business Club (GBC) Zuidas en haar participanten aan. Door vergroening van de bestaande daken en een Zuidas Community Garden waar je letterlijk door het groen kan lopen in je lunchpauze. Daarnaast wordt middels een ecologische scan uitgezocht of al die bijenhotels en vleermuiskasten wel werken. We richten ons als GBC Zuidas ook op het duurzaam en verantwoord omgaan met water en het voorkomen van wateroverlast.

Zuidas Community Garden
Het frisse gras voelen onder je voeten? Dat kan eenvoudig tijdens je lunchwandeling in de Zuidas Community Garden. In deze gemeenschappelijke tuin langs de A10 komen bewoners, zuidasmedewerkers en kinderen van omliggende scholen samen om vrijwilligerswerk te doen en elkaar te ontmoeten.

In de tuin staat ook de MyHomeOffice. Deze groene flexplek kan je kosteloos gebruiken om in alle stilte iets alleen uit te werken of voor een vergadering met je team. Jouw tijdslot in de MyHomeOffice boeken? 

Groene Dakdiner
Van eigenaren, beheerders, ontwikkelaars tot huurders; het jaarlijkse Groene Dakdiner brengt belangrijke stakeholders samen om het dialoog te voeren en – de aanleg van groene daken in Zuidas – te stimuleren. De dakenplaten zijn ontwikkeld om de stand van zaken van de huidige daken te laten zien en men te prikkelen actie te ondernemen. 

 

Blauw/Groen Parkdak
Eén van de eerste grote projecten van GBC Zuidas was de aanleg van het Parkdak op Old School. Het blauw/groene Parkdak is een innovatief concept voor waterberging en vergroening op daken in dichtbebouwde gebieden. GBC Zuidas heeft het initiatief genomen en Dakdokters B.V. ontwikkelde het dak samen met Zuidas gemeente Amsterdam, Waternet en Ingenieursbureau Amsterdam. Wil je ook een blauw/groen dak? Neem contact met ons op!

Meer informatie
Participant en aansluiten bij de projectgroep Water & Groen? Of wil je meer informatie over dit onderwerp, neem dan contact op met Lara Jongejans, projectmanager Water & Groen via
lara@greenbusinessclub.nl.

Hieronder vind je de meest recente projecten. Een compleet overzicht van de afgeronde en andere lopende projecten is te vinden op de GBC Kennisbank.

De volgende participanten zijn betrokken bij deze projectgroep: Deloitte, Accenture, Vesteda, Loyens & Loeff, Zuidas gemeente Amsterdam, EQUANS, VU Amsterdam en CBRE.

Projectgroep: Water & Groen

Groene Dakdiner

Het doel van het Groene Dakdiner is om in contact te komen met alle eigenaren, ontwikkelaars en beheerders (vaak ook buitenlandse organisaties) van gebouwen in Amsterdam Zuidas en te inspireren om de potentie en de (financiële) voordelen van “hun” daken te ontdekken. En zo verdere stappen te zetten naar 25.000 m2 waterbergende groen dak in Amsterdam Zuidas. Er zijn inmiddels drie edities georganiseerd.

Bekijk op de kennisbank

Zuidas Community Garden

Heb je een braakliggend stuk in je omgeving waar (voorlopig) nog niets op gebeurt? Laat er kinderen, medewerkers van bedrijven en omwonenden tuinieren en samenkomen, zodat een groene en sociale plek ontstaat. De Zuidas Community Garden is opgezet door Amsterdam International Community School en Green Business Club Zuidas in samenwerking met gemeente Amsterdam, Dynamo Welzijnswerk en de Vrije Universiteit.

Bekijk op de Kennisbank

Parkdak Zuidas: 25.000m2 in 2020

Samen met gemeente Amsterdam Zuidas, Waterschap Amstel, Gooi en vecht en Amsterdam Rooftop Revolution wil Green Business Club Zuidas in het jaar 2020 25.000m2 aan groen-blauwe daken in Zuidas hebben gerealiseerd, die 2000 kubieke meter water kunnen vasthouden. Hiermee dragen we gezamenlijk bij aan het op duurzame wijze tegengaan van wateroverlast en voegen hoogwaardig groen toe aan dit stedelijke gebied.

Bekijk op de Kennisbank