Mensen

De projectgroep Mensen verbindt alle gebruikers van de Zuidas en bevordert de leefbaarheid van het gebied door sociale en maatschappelijke projecten en evenementen.

Projectgroep Mensen ondersteunt en organiseert sociaal- maatschappelijke projecten in en rond Zuidas. We richten ons daarbij op het stimuleren van interactie tussen de bewoners van stadsdeel Zuid en de ondernemers in Zuidas. Een inclusieve arbeidsmarkt is een van de focuspunten van de projectgroep. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt worden verbonden aan GBC Zuidasparticipanten. Zo bouwen we mee aan een sociale Zuidas, waar het prettig werken en wonen is.

Accenture, ABN AMRO, CBRE, Gemeente Amsterdam Zuidas, Green Office VU, Hello Zuidas, Houthoff, Loyens & Loeff, RAI, TCA, Vesteda, de VU, Werkevers Servicepunt Groot Amsterdam, Leaseplan, World Trade Center, De Nieuwe Poort, Edge Technologies, Funding Circle en Van Doorne maken op dit moment deel uit van de projectgroep mensen.

Wil je aansluiten bij de projectgroep Mensen of wil je meer informatie over dit onderwerp, mail dan naar projectmanager Margje Polman Tuin via margje@greenbusinessclub.nl.

Hieronder vind je de meest recente projecten. Een compleet overzicht van de afgeronde en andere lopende projecten is de te vinden op de GBC Kennisbank.

Projectgroep: Mensen

Netwerkgalerie

Het Topcenter van de Gemeente Amsterdam biedt hoger opgeleide, langdurig werkzoekenden een training aan om weer aan werk te komen. De Netwerkgalerie is de laatste bijeenkomst van deze training, waarbij de deelnemers een pitch houden voor recruiters en HR-medewerkers van GBC Zuidasparticipanten.

Bekijk op de Kennisbank

Vraag-maar-raak-Lunch

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem in Amsterdam. In samenwerking met Gemeente Amsterdam en Dynamo (welzijnswerk) organiseert GBC Zuidas lunches bij participanten voor ouderen uit de wijk Buitenveldert. Bewoners en medewerkers ervaren het als bijzondere middagen!

Bekijk op de Kennisbank

Inzamelingsweek Voedselbank Amsterdam Zuid

Ieder jaar organiseert GBC Zuidas met participanten en bewoners van Zuidas een grootschalige inzamelingsweek voor Voedselbank Amsterdam. Op de openingsdag wordt een lunch georganiseerd voor cliënten van de Voedselbank, bewoners- en werkenden van Zuidas.

Bekijk op de Kennisbank