Maatschappij

De Zuidas is meer dan alleen een zakendistrict en staat midden in de maatschappij. Het is een fijne plek om te werken en te wonen, voor iedereen. In samenwerking met onze participanten zetten we ons in om deze verbinding te versterken.

Verbondenheid in actie
Om dit te bereiken, moeten we ervoor zorgen dat mensen op de Zuidas echt met elkaar in contact komen en niet alleen langs elkaar heen gaan. Dit betekent dat werknemers en bedrijven in contact komen met bewoners van stadsdeel Zuid en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. We geloven dat door slimme samenwerking iedereen gelukkiger kan worden.

Activiteiten met en voor bewoners
Rondom de Zuidas wonen veel bewoners die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Maatschappelijke thema’s zoals eenzaamheid en armoede vragen om manieren om mensen beter in hun kracht te zetten. Werknemers kunnen heel laagdrempelig bijdragen aan activiteiten samen mét of vóór deze bewoners. Met participanten (zoals Dynamo Amsterdam) slaan we hiervoor een brug tussen verschillende gemeenschappen rondom de Zuidas.

Bekijk de sociale impact kalender
Wil je meer weten over de activiteiten die er georganiseerd worden? Bekijk de Social Impact kalender van Dynamo.

Samen aan tafel
Een geweldige manier om elkaar echt te leren kennen, is natuurlijk door samen aan tafel te gaan. Onze “Vraag-maar-raak-lunches” hebben al vele bijzondere ontmoetingen opgeleverd tussen medewerkers en buurtbewoners. Ouderen uit de buurt worden door verschillende participanten om de beurt uitgenodigd voor een gezamenlijk lunch en een oprecht gesprek met enkele collega’s.

Nodig bewoners uit voor een Vraag-maar-raak-lunch!
Wil je bewoners uitnodigen voor een Vraag-maar-raak-lunch? Neem contact op met Jorn Pasmans via jorn@greenbusinessclub.nl.

Re-integratie en kansen
Samen zoeken we naar duurzame oplossingen om werkzoekenden te helpen re-integreren en werk te vinden dat bij hen past. Met de juiste begeleiding en training ondersteunen we hen. Ook brengen we hoogopgeleide werkzoekenden in contact met organisaties op de Zuidas die passende werkzaamheden kunnen bieden.

Meer informatie en aansluiten
Ben je een participant en wil je deelnemen aan de projectgroep Maatschappij? Of heb je behoefte aan meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jorn Pasmans, projectmanager Maatschappij, via jorn@greenbusinessclub.nl.

Ontdek Onze Projecten
Hieronder vind je enkele van onze meest recente projecten. Voor een compleet overzicht van afgeronde en lopende projecten kun je terecht op de GBC Kennisbank.

Betrokken participanten
Onze inzet wordt mogelijk gemaakt dankzij de betrokkenheid van de volgende participanten:
ABN AMBRO, Accenture, AICS, Bouwinvest, Breikers, CBRE, CMS, De Brauw, De Goede Doelen Loterijen, De Nieuwe Poort, DWI, Dynamo, Dyson, Financial Offices, Freshfields, Fun Forest, Houthoff, Leaseplan, Lexence, Loyens & Loeff, Meelunie, Milieu Service Nederland, Nautadutilh, NSI, Oram, RAI Amsterdam, TCA Taxi, van Doorne, van Lanschot Kempen, Vebego, Vesteda, VU Amsterdam

Projectgroep: Maatschappij

Netwerkgalerie

Het Topcenter van de Gemeente Amsterdam biedt hoger opgeleide, langdurig werkzoekenden een training aan om weer aan werk te komen. De Netwerkgalerie is de laatste bijeenkomst van deze training, waarbij de deelnemers een pitch houden voor recruiters en HR-medewerkers van GBC Zuidasparticipanten.

Bekijk op de Kennisbank

Vraag-maar-raak-Lunch

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem in Amsterdam. In samenwerking met Gemeente Amsterdam en Dynamo (welzijnswerk) organiseert GBC Zuidas lunches bij participanten voor ouderen uit de wijk Buitenveldert. Bewoners en medewerkers ervaren het als bijzondere middagen!

Bekijk op de Kennisbank

Inzamelingsweek Voedselbank Amsterdam Zuid

Ieder jaar organiseert GBC Zuidas met participanten en bewoners van Zuidas een grootschalige inzamelingsweek voor Voedselbank Amsterdam. Op de openingsdag wordt een lunch georganiseerd voor cliënten van de Voedselbank, bewoners- en werkenden van Zuidas.

Bekijk op de Kennisbank