Word participant van Green Business Club Zuidas

Het groenste gebied van Amsterdam worden; dat is de missie van Green Business Club (GBC) Zuidas. We werken samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen om concrete projecten te realiseren binnen de projectgroepen Energie, Mobiliteit & Logistiek, Maatschappij, Water & Groen, en Afval & Circulariteit. Sluit je aan als bedrijf en draag bij aan een duurzame toekomst voor Zuidas!

Waarom kiezen voor Green Business Club Zuidas? Werk met ons mee aan een Zuidas waar:

  • In 2030 geen restafval meer is.
  • In 2025 ’s nachts geen onnodig licht meer brandt, aardgasvrij is en een energieneutrale toekomst heeft.
  • In 2027 bedrijfsrestaurants 80% plantaardig eten aanbieden dankzij ‘The Green Meal: Zuidas plantbased’.
  • Minder en duurzame verplaatsingen van en naar Zuidas plaatsvinden onder het motto ‘verminderen-verslimmen-vergroenen’.
  • Er 25.000 m2 groenblauwe daken aanwezig zijn en een Zuidas Community Garden, waar je letterlijk door het groen kunt wandelen tijdens je lunchpauze.

Doe mee:

  • Schakel ’s nachts de verlichting uit en pas je koel- en verwarmingssystemen aan
  • Draag bij aan het vergroenen van Zuidas
  • Word lid van een groene gemeenschap die mensen op Zuidas met elkaar verbindt, inclusief werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, en initiatieven om eenzaamheid en armoede te voorkomen

Meld je nu aan en ontdek hoe jouw bedrijf keuzes kan maken voor een duurzamere Zuidas.

Wil je liever eerst meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met waarnemend programmadirecteur Nina van den Berg via nina@greenbusinessclub.nl, voor een vrijblijvend gesprek. Meld je gelijk aan voor onze nieuwsbrief voor meer informatie.

Green Business Club Zuidas biedt u als Participant:

Concrete Initiatieven

U vindt partners om gezamenlijk concrete initiatieven en activiteiten op het gebied van duurzaamheid in gang te zetten en te houden.

Netwerk

U krijgt direct toegang tot een uitgebreid netwerk van koplopers in duurzaam ondernemen.

Actieve Deelname

U kunt actief deelnemen in projectgroepen en kennissessies gericht op concreet resultaat.

Inspiratie

U kunt anderen inspireren met uw ideeën en activiteiten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Platform

U draagt via een gezamenlijk platform actief bij aan de profilering van zowel uw eigen organisatie als uw vestigingsplaats als internationaal koploper in duurzaamheid.

Facilitatie

U kunt rekenen op een faciliterende rol vanuit Green Business Club Zuidas voor het oppakken van duurzame initiatieven. Via de tweejaarlijkse Programmaraad heeft u invloed op het programma van Green Business Club Zuidas.

Participantenbijdrage

Om de continuïteit van de GBC te waarborgen, is een financiële bijdrage essentieel. Afhankelijk van de kenmerken van je bedrijf varieert de participantenbijdrage tussen EUR 0,- en EUR 5.500,- per jaar. Deelname aan GBC Zuidas wordt automatisch verlengd, tenzij de participant uiterlijk drie maanden vóór het einde van het kalenderjaar schriftelijk opzegt. Andere voorwaarden voor deelname aan de GBC zijn dat je een binding hebt met de Amsterdamse Zuidas, het netwerk niet primair ziet als een netwerk om te 'halen', maar ook bereid bent te 'brengen' en te 'delen'. Het netwerk wordt niet primair gebruikt voor commercieel gewin.

Wilt u meer informatie over participeren in GBC Zuidas? Neem contact met ons op.

Contact