Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas

Welkom bij Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas, gelegen aan de oostkant van het bruisende Zuidas. Ons hotel biedt 140 betaalde parkeerplekken, inclusief elektrische oplaadpunten. Het hotel beschikt over 234 luxe kamers en suites met spectaculair panoramisch uitzicht. De 9 comfortabele vergaderzalen zijn ideaal voor het organiseren van een meeting, congres of event. De vergaderzalen beschikken over de nieuwste apparatuur, vergadersupplies, high-speed WiFi en individueel verstelbare climate control en tot slot floor-to-ceiling windows. Ons hotel telt 3 restaurants: een A la Carte restaurant op de 5e etage, een buffet restaurant waar we vanaf 2023 starten met de bekende zondagsbrunch en onze brasserie op de begane grond die najaar 2022 zal openen. Voor onze hotelgasten is er op de bovenste verdieping een modern fitness- & wellness centrum, hier kunnen onze gasten tot rust komen in één van de saunafaciliteiten of sporten in onze gym met een geweldig uitzicht op de Zuidas.

Waarom is jouw bedrijf participant van Green Business Club Zuidas?
Als familiebedrijf hebben wij duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst staan. duurzaamheid is voor ons niet enkel de milieubewuste keuze maken in onze operatie, maar ook om lokaal betrokken te zijn bij durzaamheids- en sociaal maatschappelijke inspanningen. De initiatieven van Green Business Club Zuidas sluiten hier voor ons perfect op aan.

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid?
Voor de bouw van ons hotel hebben we, als eerste hotel in de BeNeLux, een Breeam score Outstanding gehaald. Deze score dwingt ons, naast bouwtechnische aspecten ook operationele punten door te voeren. Onze key features hierin zijn:
– All electric hotel, dus geen gas;
– Overal triple UV werend glas;
– Als eerste hotel in Europa hebben we een centraal koel systeem dat koelt op CO2 in plaats van chemisch koudemiddel;
– Veel gebruik van gerecyclede materialen in het interieur;
– 80% van onze afvalstromen zijn gescheiden;
– Alle niet-functionele daken zijn groene daken of zijn voorzien van zonnepanelen;
– In de parkeergarage zijn 3 social creative studios. Hiermee proberen we jonge stadskunstenaars te stimuleren in hun creativiteit, door een jaar lang exclusief een werkstudio te bieden.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Voor ons zit het voornamelijk in de connectie maken met onze omgeving. Binnen onze eigen kavelgrens staat duurzaamheid erg hoog op de lijst. We vinden het echter net zo belangrijk dat ons gebied verduurzaamd en dat we aansluiting vinden met lokale initiatieven waar wij dan wel individueel, dan wel met onze buren in kunnen participeren.