RAI Amsterdam

RAI Amsterdam heeft de ambitie om in de congres- en evenementenindustrie Europese koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. Daarom zoeken zij continu naar nieuwe verbindingen die een duurzame spin-off kunnen creëren, voor de RAI, de omgeving en de maatschappij.

Waarom is RAI Amsterdam participant geworden van Green Business Club Zuidas?
Door aangesloten te zijn bij Green Business Club staat RAI Amsterdam nog sterker om samen met stakeholders in de nabije omgeving te inspireren om duurzaam te ondernemen en mensen bewust te maken van MVO.

Wat doet RAI Amsterdam al op het gebied van duurzaamheid?
RAI Amsterdam is in het bezit van drie belangrijke certificaten: ISO – 14001, hercertificering Gouden Green Key en Zilveren Earthcheck. Hiermee wordt bevestigd dat RAI Amsterdam het ingezette MVO-beleid en haar MVO-doelstellingen heeft verankerd in de organisatie en de operationele processen. Er zijn diverse thema’s waarbinnen wordt gewerkt aan duurzaamheid; zoals bijvoorbeeld energie en klimaat, afval en water. Ook ondersteunen wij organisaties bij het duurzaam organiseren van een evenement. Concrete maatregelen zijn het gebruiken van 100% duurzame energie door het hele bedrijf heen. Compleet afvalverwerkingsprogramma in samenwerking met ICOVA en reductie van watergebruik door minder water te verbruiken tijdens het doorspoelen van de toiletten.

Naast 100% duurzame koffie heeft RAI Amsterdam met het concept ‘Hartverwarmend Amsterdam’ in de keukens een bewuste keuze gemaakt voor het werken met regionale producten. De producten hebben in dit concept een meerwaarde voor de regio of de maatschappij in het algemeen. Zorgboerderijen, voor dagbesteding of educatie, kleine lokale boerderijen, stadskassen en kaasboerderijen uit de regio zijn behalve leveranciers ook een belangrijke inspiratiebron. Op deze manier worden kwetsbare producenten in een verstedelijkte regio ondersteund en biedt het ons de mogelijkheid om gebruik te maken van niet alledaagse seizoensproducten. Daarnaast is er een MVO manager die ondersteund wordt door 25 MVO ambassadeurs, medewerkers uit alle lagen van de organisatie die zich hard maken voor MVO, en alle initiatieven ondersteunen, stimuleren en vertegenwoordigen.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Door nieuwe verbindingen te creëren, kennis te delen en mooie initiatieven, zoals Zero Waste Zuidas bijvoorbeeld, te blijven ontwikkelen.