DLA Piper

DLA Piper is een internationaal advocatenkantoor, met zo’n 5400 juridische professionals in meer dan 40 landen. In Nederland staan wij al sinds 1916 onze cliënten juridisch bij. We zijn ervan overtuigd dat waar en hoe we werken een grote rol speelt in het succes van onze organisatie en daarmee het succes van onze cliënten. Alleen door samen te werken en onszelf en onze teams te inspireren, kunnen we onze ambities waarmaken.

Waarom is DLA Piper participant van Green Business Club Zuidas? 
We delen en steunen de ambitie om van de Zuidas een zo duurzaam en leefbaar mogelijk woon- en werkgebied te maken. Door samen te werken en kennis te delen kan je niet alleen van elkaar leren, het leidt ook tot innovatieve oplossingen waarmee je meer kunt bereiken.

Wat doet DLA Piper op het gebied van duurzaamheid?
Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze (nationale en internationale) strategie. Dit betreft zowel het verkleinen van onze uitstoot en het bedragen aan onze samenleving, als het welzijn van onze medewerkers. We hebben de kortetermijndoelstelling onze ecologische voetafdruk in alle drie de emissiescopes in 2030 te halveren t.o.v. 2019. Daarnaast is onze doelstelling per 2040 alle drie de emissiescopes met 90% te hebben verminderd t.o.v. 2019, en neutraliseren we resterende emissies in 2040 door koolstofverwijdering. Ook implementeren we processen en acties m.b.t. het verduurzamen van ons reisbeleid, samenwerkingen met leveranciers, overstappen naar duurzame energie en het optimaliseren van energieverbruik. Ons nieuwe kantoor, het gerenoveerde Strawinskyhuis, wordt volgens de hoogste BREEAM en WELL standaarden vormgegeven. Gecombineerd met ons welzijnsprogramma, bieden we onze medewerkers een inspirerende en gezonde werkomgeving. We zetten ons in een diverse en inclusieve werkomgeving te creëren en dragen door middel van pro bono werk bij aan onze samenleving.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
Door een toegankelijk en actief platform te bieden aan participanten, zodat kennisdeling en samenwerkingen organisch tot stand komen en leiden tot praktische ideeën en acties.