Boston Consulting Group

Boston Consulting Group (BCG) is een wereldwijd adviesbureau dat samenwerkt met leiders in het bedrijfsleven en samenleving om hun belangrijkste uitdagingen aan te pakken en hun grootste kansen te grijpen. Ons succes hangt af van een nauwe samenwerking en een wereldwijde gemeenschap bestaande uit individuen die vastbesloten zijn om de wereld en elkaar steeds beter te maken.

Waarom is BCG participant van Green Business Club Zuidas?
Wij zijn van mening dat de beste manier om complexe sociale en ecologische uitdagingen aan te gaan, is door onze partnerschappen uit te breiden, samenwerkingen te bevorderen en de invloed van het bedrijfsleven in de wereld te transformeren.

Wat doet BCG al op het gebied van duurzaamheid?
BCG werd in 2018 CO2-neutraal in alle emissies, inclusief reisemissie, elektriciteitsverbruik op kantoor en afvalproductie in overeenstemming met het ‘Carbon Neutral Protocol’.

BCG werkt toe naar een netto-nul-impact op het klimaat tegen 2030 en vervolgens klimaatpositief te worden door meer koolstof uit de lucht te verwijderen dan we elk jaar uitstoten. Kijk op de website voor meer informatie hierover.

Eén van de lokale initiatieven is het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer onder het personeel door middel van een beloning. Een ander initiatief is om de nieuwe manier van werken, waarin digitaal vergaderen en verbinden belangrijker wordt, verder uit te breiden. Dit om reizen te verminderen.

Hoe kan Green Business Club Zuidas helpen bij verdere verduurzaming?
GBC Zuidas stimuleert kennisdeling met andere bedrijven op de Zuidas en initieert nieuwe projecten op bijvoorbeeld het gebied van Zero Waste en (groene) mobiliteit. Dit kan ons helpen om onze ambities te realiseren.