2018/12/05 geplaatst in Geen categorie

Natuur en Millieu lanceert de EV-routekaart op symposium It’s all electric

Zakelijke vlooteigenaren zijn de aanjagers van de transitie naar emissieloze mobiliteit in Nederland. De potentie voor het verkleinen van de klimaatimpact van zakelijk rijden is enorm: woon-werkverkeer en zakelijke mobiliteit veroorzaken samen bijna de helft van de uitstoot van personenauto’s in Nederland.

Van fossiel naar elektrisch
Om deze doelgroep te helpen emissievrij te worden, heeft Natuur en Milieu samen met EVConsult, Royal Haskoning, Fleetsupport en FIER een handige tool ontwikkeld, de EV-routekaart. In vijf  hoofdstukken leer je hoe jouw organisatie van een fossiel naar een elektrisch wagenpark kan gaan.

EV-routekaart

It’s all Electric
Deze tool werd gelanceerd op het symposium It’s all electric, dat plaatsvond op 4 december in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Na een interessante lezing van Hans Groenhuijsen over de ontwikkeling van elektrisch vervoer, splitsten de deelnemers zich op in werksessies over Duurzame stadslogistiek (Hogeschool van Amsterdam en KennisDC Logistiek), transitie naar volledig elektrisch wagenpark (Fleetsupport), aanbod elektrisch vervoer (LeasePlan) en Slimme laadoplossingen (Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur).

Pitchsessie Green Business Club
Green Business Club Zuidas liet hier in een pitchsessie mobiliteitsvoorbeelden zien van bedrijven in Zuidas en uit het landelijke netwerk van de acht Green Business Clubs en hoe GBC door samen te werken in slimme mobiliteitsplannen, verduurzaming makkelijker en efficiënter maakt. In 2019 richt GBC Zuidas zich verder op samenwerking bij het verduurzamen van stadslogistiek. Lees hier meer over