2024/01/23 geplaatst in Logistiek

Lokale bezorging komt dichterbij

Goed nieuws voor lokale inkoop! Gemeente Amsterdam heeft Green Business Club Zuidas subsidie verleend voor de opzet van een bezorgservice vanuit het Gelderlandplein en de Beethovenstraat. De verwachting is dat het project medio 2024 start.

Participanten van Green Business Club (GBC) Zuidas streven naar emissievrije en gebundelde stadslogistiek. Dit is onder andere kenbaar gemaakt door de ondertekening van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek in 2018. Daarnaast is er meer aandacht voor lokale en sociale impact, maar blijkt dat producten zoals broodjes, bloemen en cadeaus niet altijd lokaal worden ingekocht. 

Green Business Club Zuidas zet in 2024 in samenwerking met Gemeente Amsterdam – Stadsdeel Zuid en de ondernemersverenigingen van het Gelderlandplein en de Beethovenstraat een bezorgservice met bakfietsen op. Lokale ondernemers mogen hier gebruik van maken om hun producten te bezorgen of hun voorraden aan te vullen. Ook de buurt mag gebruik maken van de kleinere bakfietsen. Een bezorgdienst wordt ingezet om vanaf de Beethovenstraat en het Gelderlandplein te bezorgen op de Zuidas. In deze pilot wordt samengewerkt met Cargoroo, die een vergelijkbare pilot heeft uitgevoerd in de Haarlemmerstraat. 

De participanten van GBC Zuidas krijgen toegang tot de lokale catalogus waar de lokale ondernemers zich kunnen presenteren. Via de lokale catalogus komen de bedrijven in contact met de lokale ondernemers en kunnen hier producten bestellen. De Zuidasbedrijven kunnen aan de hand van deze lokale catalogus bijdragen aan emissievrije en gebundelde stadslogistiek en hun lokale en sociale impact vergroten. 

Meer weten over dit project? Neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager GBC Zuidas, via diederik@greenbusinessclub.nl