2022/12/07 geplaatst in Afval, Algemeen, Energie

Lara Jongejans versterkt het team als projectmanager Afval & Energie

Green Business Club (GBC) Zuidas groeit. Afgelopen maand versterkte Lara Jongejans het team als projectmanager Afval & Circulariteit en Energie. De hoogste tijd voor een introductie!

Kun je iets over jezelf vertellen?
Zeker! Ik ben Lara Jongejans en ik woon nu iets meer dan 11 jaar in Amsterdam. Als student heb ik door heel Amsterdam gewoond, maar nu de laatste 5 jaar in Amsterdam Oost. Verder hou ik van gezelligheid met vrienden en familie, kokkerellen in de keuken en dansen op jaren 80 muziek. Verder heb ik een achtergrond in de mode, business strategy en milieuwetenschappen; een fijne en interessante combi!

Wat is jouw affiniteit met duurzaamheid?
Duurzaamheid speelt een grote rol in mijn leven. Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd op het gebied van recyclen van polyester vezels in kleding. Duurzaamheid zit als een rode draad geweven door al mijn werkzaamheden en banen de afgelopen jaren. Daarnaast ben ik groot fan van kringlopen, tweedehands markten en het struinen naar vintage parels. Zet me in een kringloop en ik ben uren zoet. Het is dus ook niet gek dat één van mijn andere opdrachten bij een kringloop is. Er zijn al genoeg spullen in de wereld, dus haal het vooral tweedehands en lokaal!

Je gaat als projectmanager Afval & Energie aan de slag. Wat houdt dit in?
Ik ga me bezighouden met verschillende projecten in de afval en energie-hoek. Ik werk hierbij nauw samen met Nina van den Berg en neem een aantal projecten over gedurende diens zwangerschapsverlof in de eerste helft van 2023.  Zo ben ik betrokken bij het project ‘Zuidas doe(t) het licht uit’ waarin we participanten stimuleren om ’s nachts het onnodig licht in de kantoorpanden uit te doen. Dit kan lastig zijn als een participant in een multitenant gebouw huurt en zelf niet aan de ‘knoppen’ zit. Daarnaast zijn we bezig met een andere ambitie: ‘Zuidas van het Aardgas af’. Particpanten bij elkaar brengen, kennissessies organiseren en het duurzame karakter van deze projecten aanjagen is mijn taak. Ook hou ik me al bezig met het project ‘Zero Waste Zuidas’: we werken naar een Zuidas toe waar in 2030 geen restafval meer is. Dit betekent van alles voor onze participanten. Samen met mijn collega’s bij GBC Zuidas kijk ik hoe we participanten kunnen ondersteunen in het realiseren van deze ambitie.

Waar kijk je verder naar uit binnen jouw rol als projectmanager?
Wat ik al erg leuk vond in de eerste weken, was het bezoeken van verschillende participanten van GBC Zuidas. Zo krijg ik een beter beeld over welke gebouwen we praten en kan ik beter inschatten wat er mogelijk is. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met andere clubs door heel Nederland. We zijn allemaal met dezelfde doelen bezig en kunnen hopelijk een groot draagvlak creëren. Niet alleen praten, maar vooral doen!