2020/04/29 geplaatst in Mensen

Dit kun je wel doen: drie acties voor de kwetsbare mede-Amsterdammer!

Wil je graag iets of iemand helpen in de moeilijke tijd, maar weet je niet goed hoe of wat? Binnen ons netwerk zijn verschillende initiatieven ontstaan om de kwetsbare mede-Amsterdammer te helpen. Deze acties zijn eenvoudig uit te voeren, maar kunnen een groot verschil maken en veel mensen helpen om hier beter doorheen te komen. Doe je mee?

1. Doneer aan de Voedselbank.
Op dit moment heeft de voedselbank vooral geld nodig. klanten van de Voedselbank krijgen op dit moment bonnen waarmee ze boodschappen kunnen doen in de gewone supermarkt. Dit financiert de Voedselbank samen met de gemeente Amsterdam, en daar is geld voor nodig. Geen blikjes en potten dus, maar geld. Doneer aan Voedselbank Amsterdam via deze site. Voor bedrijfsdonaties, neem contact met ons op.

2. Wandelmaatje
De maatregelen worden her en der versoepeld, maar voor de senioren in Buitenveldert blijft het een zware periode waar veel contacten en activiteiten wegvallen en nog niet zullen opstarten. Kleinschalig wordt er het een en ander opgezet, maar het is nog lang niet terug bij het oude. Om (kwetsbare) ouderen toch in beweging en contact te laten komen start Welzijnswerk Dynamo met wandelmaatjes. Je wordt gekoppeld aan een oudere bewoner in Buitenveldert om een wandelingetje mee te maken. Zo komen ze in contact, halen een frisse neus en blijven ze in beweging. Alle drie van groot belang. Meld je aan via diederik@greenbusinessclub.nl.

3. Buitenveldertse Karavaan
We hebben gemerkt dat veel kwetsbare bewoners weinig doel in hun dag ervaren. Daarom is Welzijnswerk Dynamo pleinactiviteiten gestart. Sportlessen en optredens op de binnenplaatsen rondom het Menno Simonshuis, waar mensen vanaf hun balkon aan deel kunnen nemen. Met succes, de buurtbewoners zijn heel blij en ervaren dit als het hoogtepunt van de dag. Dit wil Dynamo aan gaan bieden door heel Buitenveldert in de vorm van de ‘Buitenveldertse Karavaan’. Ze gaan 5 dagen per week met een Karavaan door Buitenveldert en bieden op verschillende plekken deze pleinactiviteiten aan. Sportlessen en muziek. Ook hiervoor kunnen ze nog wel wat hulp bij gebruiken, in de vorm van een wagen/kar, helpende handjes, flyers ontwerpen/drukken, artiesten, of alle andere ideeën zijn welkom! Meld je aan via diederik@greenbusinessclub.nl.

3. Geef je oude i-pad/tablet aan ouderen, zodat zij beter met de buitenwereld kunnen communiceren.
Twee medewerkers van Accenture zamelen I-pads/tablets in om ze schoon en gebruiksklaar af te leveren bij ouderen, inclusief instructies om te skypen en te internetten. Heb je een i-pad/tablet beschikbaar? Geef je hier op.

Ideeën?
Zo makkelijk is het om echt een verschil te maken. We zijn blij om te zien dat veel organisaties met creatieve ideeën zijn gekomen om anderen te helpen. Zo heeft Financial Offices een grote partij bloemen opgekocht en is deze uit gaan delen bij ouderen in de buurt.Heb je ook een leuk idee waar wij je bij kunnen helpen door ons netwerk in te schakelen? Mail of bel naar Diederik Imfeld, projectmanager Mensen, via diederik@greenbusinessclub.nl of 06-14035405.