2020/07/01 geplaatst in Groen, Levendigheid, Mensen

Kinderen vergroenen de Zuidas – stem op ons voorstel!

Schoolkinderen van Amsterdam International Community School (AICS), Zuidasmedewerkers (via GBC Zuidas) en buurtbewoners ontmoeten elkaar door Zuidas te vergroenen. Om het idee uit te mogen voeren, hebben we 300 stemmen nodig! Stem hier op ons voorstel.

AICS en Green Business Club Zuidas gaan in samenwerking met Gemeente Amsterdam Zuidas een braakliggend terrein in het gebied voor minimaal twee jaar vergroenen. Kinderen van de basisschool (in ieder geval groep 4/5) krijgen les over biodiversiteit, vergroening en klimaatadaptatie door zelf aan de slag te gaan in hun eigen tuin. Ook leren ze samen te werken met leeftijdsgenoten, met medewerkers van Zuidasbedrijven en oudere bewoners van Buitenveldert die het leuk vinden om hier aan bij te dragen. Professionals (van mogelijk The Pollinators) begeleiden dit project en er wordt gebruik gemaakt van planten die bijdragen aan biodiversiteit en die insect/bij-vriendelijk zijn.

Naast het sociale en educatieve aspect geeft dit project de mogelijkheid om een terrein dat in Zuidas de komende tijd nog niet wordt bebouwd, te vergroenen. Hierbij wordt gelet op duurzame inzetbaarheid, zodat het project op een andere plek zou kunnen worden voortgezet.

Op de site van Buurtbudget Zuid kan er op dit voorstel gestemd worden. We ontvangen graag een bijdrage voor dit bijzondere project, zodat materialen kunnen worden gekocht en kennis kan worden ingehuurd. We zoeken daarnaast met Gemeente Amsterdam Zuidas naar een terrein waar we met een groep minimaal twee jaar aan de slag kunnen. Om het idee uit te mogen voeren, hebben we 300 stemmen nodig! Stem hier op ons voorstel.