2019/09/24 geplaatst in Mensen

Inzamelingsactie Voedselbank Amsterdam Zuid 27 september t/m 4 oktober

Wil je iets doen voor mensen die het minder goed hebben dan jij? Dat kan, door mee te doen aan de inzamelingsactie 2019 voor de Voedselbank Amsterdam Zuid.

Hoe werk de inzamelingsactie?
Van 27 september t/m 4 oktober staan de kratten van de Voedselbank op een aangewezen plek op de werkvloer, hier kun je de producten inleveren. De kratten van de Voedselbank worden aan het einde van de week opgehaald. Dus breng houdbaar voedsel en andere producten mee, en enthousiasmeer je collega’s! Let op: zorg dat de producten niet over datum zijn en niet zijn aangebroken!

Kassa
Vorig jaar introduceerde de Voedselbank Amsterdam Zuid hun plannen om dit jaar een eigen supermarkt te beginnen voor hun klanten. Met dit supermarktsysteem, dat al een succes is in Arnhem en Alkmaar, kunnen klanten hun eigen producten uitkiezen en afrekenen met een speciaal pasje. Zo behouden zij hun keuzevrijheid en wordt voedselverspilling tegengegaan. Voor dit supermarktsysteem is van alles nodig, waaronder een kassasysteem. Dat kost ongeveer 6000 euro. Je kunt dit jaar in plaats van het doneren van producten, ook kiezen om geld te doneren voor de kassa. Allebei mag natuurlijk ook! Je donatie kun je overmaken via: NL49 INGB0004237650 ten name van Voedselbank Amsterdam, of door de QR code te scannen, beide o.v.v. Inzameling GBC Zuidas.

Je kunt de voedselbank helpen met bijvoorbeeld pindakaas, groenten in blik, vis, pasta, pastasaus, soep in blik, tandpasta, tandenborstel, douchegel, shampoo, wasmiddel etc

Voor meer informatie over de Voedselbank: www.amsterdam.voedselbank.org