2023/03/13 geplaatst in Algemeen

Heeft jouw organisatie al een duurzaamheidsteam?

Organisaties met een intern duurzaamheidsteam maken ambities sneller waar. Door intrinsieke motivatie bij leden van het team, betrokkenheid vanuit meerdere afdelingen en een opdracht vanuit het bestuur wordt duurzame impact waargemaakt. Maar hoe stel je een (intern) Green Team/duurzaamheidsteam op? Daar is nu een handleiding voor!

Een Green Team binnen jouw organisatie. Hoe doe je dat? Daar zijn studenten Milieukunde aan de HAS Hogeschool de afgelopen periode mee aan de slag gegaan en hebben een handleiding opgesteld. Ben Krijger, één van de studenten, vertelde hier eerder tijdens ons GBC Impact Café meer over het traject waarin zij een Green Team hebben opgezet bij participant Baker McKenzie.

Het onderzoek
In twintig weken hebben de studenten verschillende onderzoek gedaan naar de aspecten van een Green Team. De resultaten verzamelden zij door middel van literatuuronderzoek en zijn bij onze participanten Houthoff, Deloitte en NautaDutilh langsgegaan om inzichten op te doen over het implementeren van een Green Team. De kennis is gebruikt om een Green Team op te zetten bij Baker McKenzie.

Handleiding toegankelijk voor iedereen
Alle resultaten van het onderzoek zijn vervolgens gecombineerd en verwerkt in een handleiding die voor iedereen toegankelijk is.
De handleiding geeft een helder beeld van het proces dat moet worden doorlopen om een gemotiveerd duurzaamheidsteam op te richten, dat een basis krijgt in de organisatie.

Green Business Club Zuidas heeft de studenten begeleid en is blij met het resultaat! Graag bieden we twee participanten de mogelijkheid om een duurzaamheidsteam op te richten onder begeleiding van de ervaren studenten.

Interesse of meer informatie
Heb je interesse om een duurzaamheidsteam op te richten onder begeleiding van de ervaren studenten of wil je meer weten hierover? Neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager GBC Zuidas.