2017/06/19 geplaatst in Mensen

Green Business Club Zuidas haalt ouderen uit hun huis

80.000 Amsterdammers zijn ernstig eenzaam (onderzoek GGD, 2017). Hier zit een grote groep ouderen bij die niet meer in staat is om zelf een sociale activiteit te ondernemen. Daarom zet Green Business Club Zuidas zich in tegen eenzaamheid onder ouderen.

Woensdag 21 juni organiseren we het jaarlijkse uitje met ouderen naar een lunchconcert bij Het Concertgebouw. De week daarop vindt de eerste Vraag-maar-raak-lunch plaats bij de RAI Amsterdam. Zo wordt een groep ouderen in Zuid en Buitenveldert in contact gebracht met andere bewoners en werknemers in de buurt.

Uitje Concertgebouw
Ouderen bezoeken op 21 juni samen met medewerkers van Zuidasbedrijven een lunchconcert van Het Concertgebouw. Hier spelen leden van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, Carlos Ferreira (klarinet), Koen Stapert (viool) stukken van Mendelssohn. Na afloop luncht het gezelschap samen bij Het Concertgebouw. GBC Zuidas participant TCA haalt de ouderen gratis op en brengt ze thuis met een elektrische taxi.

Vraag maar raak
In 2017 organiseert GBC Zuidas drie lunches voor ouderen in de bedrijfsrestaurants van de GBC-participanten. Op 29 juni zal de eerste Vraag-maar-raak-lunch plaatsvinden bij de RAI Amsterdam. Tien ouderen worden gekoppeld aan medewerkers van de RAI voor een gezellige lunch. Na een welkomstwoord en een korte introductie door de RAI, gaan de ouderen en medewerkers met elkaar in gesprek. Ook bij deze activiteit haalt TCA de ouderen gratis op met elektrische taxi’s en brengt ze na afloop weer naar huis. In september en november zal de lunch plaatsvinden bij andere participanten van GBC Zuidas.
Wilt u aanwezig zijn bij een van deze uitjes? Neem contact op met projectmanager werkgroep Mensen Diederik Imfeld Diederik@Greenbusinessclub.nl