2020/03/30 geplaatst in Algemeen, Energie, Klimaat, Levendigheid, Mensen

Green Business Club by Candlelight – In het donker hoor je meer…

Afgelopen zaterdag las Diederik Imfeld een kort eigen verhaal voor via Zoom. Aanleiding was Earth Hour, een internationaal evenement waarbij tussen 20.30 en 21.30 bij bedrijven en thuis de lichten uit gaan om aandacht te vragen voor energieverspilling en lichtvervuiling. Gezien de gekke tijd waarin we leven, besloten we spontaan de invulling van Earth Hour aan te passen: een mooi verhaal, voor u thuis – alleen, met een geliefde of het gezin, by candlelight. Ouderwets vermaak in een nieuw jasje.

Diederik – u kent hem wellicht van de Carpool Karaoke of als charmante host in gouden pak bij de Kerstlunch, schrijft vaker verhalen en deed dat nu voor ons. Decor van het verhaal is Westkapelle, waar een mooie vuurtoren waakt over de mensen en de schepen. De vuurtoren wordt aangestoken door een grote reus, waar het hele dorp behoorlijk bang voor is. Tot een klein meisje de stoute schoenen aantrekt…

Medewerkers van Accenture, Loyens&Loeff, Waternet, CBRE en Blanco luisterden mee. Na afloop vroeg Diederik mensen naar hun ‘lichtpuntje’ in deze toch wel donkere tijd. Irene Flotman, CBRE: Ik ben heel erg geraakt door de verbinding die er tussen heel veel mensen is. Dat vind ik iets heel moois, en hopelijk ook iets dat we vast houden als deze crisis voorbij is. 

Voor de liefhebber: luister het verhaal hier terug.

Meerdere participanten van Green Business Club Zuidas, waaronder De Brauw, zouden mee doen met Earth Hour. Dit in het kader van Zuidas doet het licht uit, een groter project waarmee we de Zuidas structureel donker willen krijgen wanneer er geen mensen aan het werk zijn. Studenten van de VU deden eind 2019 een onderzoek naar de huidige situatie. Om mee te denken over deze uitdaging, zijn ook studenten van de Rietveld Academie aan de slag gegaan: zij schenen een ander licht op de zaak en kwamen met verrassende oplossingen. Lotte Gottschal en Nina van den Berg zochten contact met bedrijven in het gebied. Hier wordt de komende weken mee verder gegaan.