2017/03/04 geplaatst in Groen, Water

Geluk is wel te koop!

De Happy Fence is een innovatief bouwhek met een prettige, groene uitstraling dat beschutting geeft, de lucht filtert en bovendien waterbergend werkt door een speciaal waterinfiltratiesysteem in de plantenbak. Lees hier meer over het hek, klik hier voor een illustrerend filmpje of zie de bijlage voor meer informatie en foto’s.

In het voorjaar van 2016 stelde onze participant CBRE een budget beschikbaar om een prototype te ontwikkelen van de Happy Fence. De eerste twee Happy Fences zijn hiermee gebouwd en bevinden zich op dit moment in een kas, zodat de beplanting kan groeien en de hekken dit voorjaar geplaatst kunnen worden op een zichtbare plek in Zuidas (deze plek wordt momenteel onderzocht).
De pilot kan dus bijna van start, maar om de waarde van Happy Fence écht te kunnen laten zien, willen we het liefst een rij van minimaal twaalf hekken plaatsen.

Adopteer een Happy Fence
Aan jouw organisatie dan ook de volgende vraag: ben je bereid om, net zoals CBRE, een deel, één of meerdere Happy Fences te “adopteren”? Dat willen zeggen: investeren in de bouw van het hek en zeggenschap hebben over het hek (o.a.: waar het hek komt te staan en hoe we de business case gaan uitwerken).
Een happy fence kost 2.500,- euro per stuk, exclusief BTW. Zo draag je bij aan een innovatieve pilot van minimaal een 1,5 jaar, die bij succes opgeschaald en geoptimaliseerd gaat worden. Er lopen al gesprekken met mogelijke producenten (voor grotere afnames) en staan ook de eerste ideeën op papier voor een ‘circulaire Happy Fence’, gemaakt van hergebruikte materialen.

Voordelen:

a. Naam en het logo van de organisatie komen terug in diverse communicatiekanalen:
– Banner/bord bij de bouwhekken, op een zichtbare plek in de openbare ruimte.
– Pers- en nieuwsberichten op diverse websites.
– Nieuwsbrieven en sociale media.

b. Zuidas – gemeente Amsterdam is erg enthousiast over dit project en bekijkt momenteel ook wat zij aan een succesvolle pilot (financieel) kunnen bijdragen. Zo wordt het een mooi publiek/privaat project.

Gezamenlijk kunnen we zo Zuidas beetje bij beetje vergroenen en verlevendigen. Uiteindelijk “zit geluk in een klein hekje”!