2021/02/15 geplaatst in Algemeen, Logistiek

GBC Zuidas stimuleert lokaal inkopen met brochure van lokale ondernemers

In 2019 en 2020 hebben studenten van de HvA in opdracht van Green Business Club Zuidas poortonderzoeken gedaan naar de logistieke stromen in Zuidas. En wat blijkt? Een hoop vervoersbewegingen kunnen verkort of vermeden worden. Bijvoorbeeld door lokaal in te kopen. En geen producten uit Nijmegen of Breda te bestellen. Om alle participanten op weg te helpen maakt GBC Zuidas een online brochure van lokale ondernemers. Hiervoor zijn we op zoek naar ondernemers uit de buurt die kosteloos in deze brochure willen staan. Wat moet je hiervoor doen? Vul een korte vragenlijst in en we kijken of je bedrijf in de brochure past.

Studenten van de HvA opleiding Logistiek hebben bij zeven gebouwen (multi-tenant/single-tenant en verzamelgebouwen) onderzoek gedaan naar de logistieke stromen. Zij stonden een week lang bij de poort om leveranciers te ondervragen. Opvallend resultaat van de onderzoeken was dat een groot gedeelte van de leveringen nog tussen 08.00 en 10.00 ’s ochtend werd gedaan, midden in de ochtendspits. Maar ook de inhoud van de levering leverde soms nog opgetrokken wenkbrauwen op: een bestelwagen vol met opgeblazen ballonnen bijvoorbeeld, of busjes met mineraalwater, terwijl er mooie tapsystemen zijn voor kraanwater. Daarnaast bleek dat veel producten worden geleverd door leveranciers die niet in de buurt zitten, terwijl er bijvoorbeeld drie bloemisten binnen een straal van 1 km gevestigd zijn. Zonde van al deze gereden kilometers!

Vervoersbewegingen naar Zuidas in kaart

 

Lokaal inkopen
Veel winst blijkt dus te behalen door in te kopen bij lokale ondernemers. Om organisaties op weg te helpen maakt GBC Zuidas een brochure van lokale ondernemers binnen de productcategorieën: bloemen, cadeau’s, catering, wijn, chocolade, stomerij en fietsen. We zoeken hiervoor ondernemers uit de buurt die kosteloos in deze brochure willen staan. Vul een korte vragenlijst en we kijken of je bedrijf in de brochure past! Mail Diederik Imfeld via diederik@greenbusinessclub.nl om je op te geven voor deze vragenlijst. Door middel van deze brochure willen we het aantal vervoersbewegingen verminderen en zo Zuidas schoner en beter bereikbaar te maken.