2018/07/26 geplaatst in Geen categorie, Mensen

Elektrische bakbrommer voor Voedselbank Amsterdam Zuid

Voedselbank Amsterdam Zuid kan weer door de stad rijden, en dat vieren we met een gezellige carpool Karaoke à la James Corden! In de Piaggo natuurlijk.

De Voedselbank Amsterdam Zuid mocht vanaf 1 januari 2018 niet meer met hun Piaggo, een bestelwagentje op diesel, door de stad rijden. Vanaf die datum geldt in Amsterdam een milieuzone voor brom- en snorfietsen van 2010 en ouder. Dat betekende voor de Voedselbank dat zijn hun producten niet meer konden ophalen bij verschillende leveranciers, en de kratten voedsel niet meer konden rondbrengen bij klanten die aan huis gebonden zijn.

Crowdfunding
Eind 2017 begon Green Business Club Zuidas daarom met een crowdfunding om een nieuw voertuig aan te schaffen. Elektrisch, dus milieubewust. De participanten van GBC Zuidas gaven gul, en toen ook Hello Zuidas nog eens extra aandacht aan de actie besteedde en GBC Zuidas participant CBRE een aanzienlijk bedrag doneerde, was het geld binnen een paar maanden bijeen.

Carpool Karaoke in de Piaggo
de Piaggo moest uit Italië komen en worden omgebouwd tot elektrisch vervoer, dus het duurde nog even voor hij er daadwerkelijk was. Maar begin deze zomer was het eindelijk zo ver: we konden de Piaggo overhandigen aan Mike Paschenegger en Dick Stroeve van Voedselbank Amsterdam Zuid. Dit vieren we met een gezellig rondje Carpool Karaoke in de nieuwe Piaggo met onze eigen Diederik Imfeld als de James Corden van Zuidas. Zing mee met COO Irene Flotman van CBRE, voorzitter van GBC Zuidas Timo Huisman en medewerker van Voedselbank Amsterdam Zuid Dick Stroeve!

Steun de Voedselbank!
De Voedselbank kan nu weer voedsel op halen bij allerlei bedrijven die dit  beschikbaar stellen, producten uitwisselen met andere voedselbanken in de stad en kratten thuis afleveren waar dat nodig is. Want ook terwijl de economie booming is, zijn er nog steeds mensen die nauwelijks rond kunnen komen en afhankelijk zijn van de hulp van de voedselbank, zelfs in een buurt als Amsterdam Zuid. Help Mike en Dick en alle vrijwilligers met hun fantastische werk en steun de Voedselbank! www.Voedselbanken.nl