Elektrisch vervoer

GBC Zuidas stimuleert het vervangen van “traditioneel” vervoer door elektrisch vervoer. Elektrische (deel)auto’s en/of e-bikes kunnen woon-werkverkeer met de auto deels vervangen. Ook zetten we ons in voor meer gebruik van e-taxi’s in het gebied, onder meer met de Intentieverklaring Elektrisch Taxivervoer, die de meeste participanten hebben ondertekend. Door werknemers van participanten kennis te laten met e-bikes, stimuleren we hen om de auto te laten staan en de fiets te pakken.

Elektrisch vervoer projecten

Zuidas Kiest voor elektrische taxi’s
Elektrische taxi’s hadden in Zuidas geen mogelijkheid om snel op te laden. De gemeente Amsterdam besloot om twee snellaadpalen te plaatsen in het gebied. Dit was voor GBC Zuidas aanleiding om het gebruik van elektrische taxi’s te gaan stimuleren, door tijdens het CEO ontbijt in mei 2017 een “Intentieverklaring elektrische taxi’s” te laten tekenen door de CEO’s. Vervolgens is een plan gemaakt om bedrijven makkelijk toegang tot elektrisch taxivervoer te geven en om afspraken te maken met “preferred suppliers”.


E-bike try-out

De elektrische fiets is een duurzaam alternatief voor woon-werkverkeer in Zuidas. Tot nu toe hebben zo’n 100 Zuidassers de e-bike uitgeprobeerd. De gebruikers vonden het in het algemeen een goede ervaring. De e-bike try-out vindt jaarlijks plaats in het voorjaar.