2020/03/26 geplaatst in Geen categorie

Earth Hour 2020: zaterdag 28 maart gaat om 20.30 het licht uit

Earth Hour is een jaarlijkse campagne van WNF om aandacht te vragen voor energieverspilling en lichtvervuiling en vindt dit jaar plaats op 28 maart van 20:30 tot 21:30. Elk jaar doet een aantal bedrijven in Zuidas mee met deze actie, ook nu. In verband met het corona virus, hebben we de Zuidas Earth Hour campagne dit jaar versoberd. WNF laat het wel doorgaan, zij het ook in een versoberde versie. Zo is de geplande Earth Hour run afgelast.

Het is een rare tijd. Gezond blijven is de eerste prioriteit, en ook economisch en sociaal staan we voor grote uitdagingen. Toch is het ook in deze tijden goed om zaterdag a.s. een uur lang het licht uit te doen, in het kader van klimaatverandering, maar ook om samen een moment van rust te ervaren in het donker. Lees hier hoe het WNF Earth Hour er dit jaar uitziet, en hoe je mee kunt doen.

Verder zetten we natuurlijk onze Zuidas doet het licht uit campagne voort. We hebben binnen dit project al meerdere bedrijven gesproken en met hun stappen gezet naar een donkere Zuidas. Als de tijd het toelaat zullen we deze gesprekken met bedrijven weer oppakken om te kijken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat Zuidas ’s nachts donkerder wordt en er minder energie wordt verspild.