2017/02/28 geplaatst in Energie, Klimaat

Earth Hour 2017: met het licht uit zie je meer!

Een unieke kans om sterren te kijken bij de Sterrenkoepel van de VUEarth Hour is een jaarlijks event van WNF waarbij over de hele wereld om 20.30 lokale tijd de lichten uit gaan, dit jaar op zaterdag 25 maart. Bedrijven en particulieren, iedereen kan meedoen. Met deze actie vraagt WNF aandacht voor energieverspilling en lichtvervuiling. Want waarom moet dat licht eigenlijk aan ’s nachts, met name bij kantoren? Bedenk je eens hoeveel energie we zouden besparen als we het licht ’s nachts uit zouden doen. En wat je dan ziet, als het licht uit is…

Energiebesparing
Green Business Club Zuidas, afdeling Zuidas gemeente Amsterdam en de VU willen dit jaar extra aandacht vragen voor Earth Hour in Zuidas. Want zeker in Zuidas kan nog een grote slag gemaakt worden als het gaat om energiebesparing door het licht uit te doen! Veel Zuidasbedrijven zijn zich hier al van bewust en werken met lichtsensoren of hebben een “licht uit beleid”. Maar als je ’s avonds langs de Zuidas rijdt, zie je ook nog heel veel licht branden op plekken waar niemand aanwezig is. Dat kan anders!

Sterren kijken
In het kader van “Wat je ziet als het licht uit is” nodigen we iedereen uit om tijdens Earth Hour een kijkje te komen nemen in de Sterrenkoepel van de VU. Deelnemers krijgen in groepjes van 20 een uitleg, waarna ze bij onbewolkt weer zelf de sterren van dichtbij kunnen bewonderen, een unieke kans! Als er op Zuidas genoeg lichten uitgaan kunnen we bijvoorbeeld de prachtige Pin-Wheel nevel (M99) zien. Later op de avond wordt de planeet Jupiter zichtbaar. De Sterrenkoepel is ook de uitgelezen plek om meer over de gevolgen van lichtvervuiling te leren, en met eigen ogen te zien waarom het belangrijk is dat de lampen zo nu en dan uit gaan.

Rondleidingen
Er zijn vier rondleidingen ( startijden: 19.15 / 19.45 / 20.15 / 20.45 uur) van een klein half uur.  Er kunnen 20 mensen mee per rondleiding. Geef je daarom snel op!

Earth Hour landmark
Ben je als bedrijf of particulier geïnteresseerd in Earth Hour? Meld je dan aan bij nina@greenbusinessclub.nl. Wij willen zorgen dat op zo veel mogelijk plekken in Zuidas op 25 maart het licht uit gaat. We kunnen ons met een groep als “Earth Hour landmark” melden bij WNF en worden dan als zodanig op de website vermeld. Doe je mee?