2019/07/17 geplaatst in Mobiliteit

E-bike alternatief voor de auto in e-bike try-out

De GBC Zuidas e-bike try-out is weer ten einde. Vanaf april tot half juni probeerden 50 Zuidassers twee weken lang een e-bike of een speedpedelec. Ook deze try-out leverde weer positieve reacties op.

Aan de try-out deden vooral mensen mee die doorgaans met de auto naar het werk gingen. Het tweede meest gebruikte vervoermiddel was het OV. De e-bike fungeerde in deze try-out dus echt grotendeels als alternatief voor de auto.

Lichaamsbeweging
De meest genoemde voordelen waren dat de fiets sneller was dan het openbaar vervoer, de lichaamsbeweging én het feit dat je niet meer in de file staat ’s ochtends. Nadelen waren voor sommige deelnemers de toch (beperkte) snelheid, de aanschafprijs en de weersgevoeligheid.

Toch was de balans positief, want op de vraag “Ben je van plan een e-bike of speed-pedelec aan te schaffen, of heb je dit al gedaan?” antwoordde:

50,0 %   ja
32,1 %   nee
7,14 %   al gedaan
8,1 %     wellicht

Daarbij zou 48,1 procent een lease aanbieding van zijn werkgever interessant vinden.

Alternatief
De e-bike en speed pedelec beginnen zich steeds meer te manifesteren als serieus alternatief voor de auto. Minder files, minder uitstoot. We gaan dan ook door met het aanbieden van try outs om meer en meer Zuidassers uit de auto te krijgen.

Aanbod
Daarnaast heeft QicQ-Fietsen participanten van GBC Zuidas een mooi aanbod gedaan voor de aanschaf of lease van een e-bike/speedpedelec. Interesse? Neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager mobiliteit: Diederik@greenbusinessclub.nl