2024/05/15 geplaatst in Mobiliteit

Duurzaam Personenvervoer

Het is druk op de Zuidas en er is altijd veel beweging. We willen hier allemaal graag zijn. En daarom houdt GBC Zuidas zich bezig met de manier waarop we ons hier als werknemers verplaatsen. Dat bepaalt namelijk hoeveel ruimte we met elkaar kunnen gebruiken, maar beïnvloed bijvoorbeeld ook de schone lucht. De bereikbaarheid en leefbaarheid van Zuidas bepalen we voor een gedeelte zelf. Waar we kunnen parkeren of hoe we ergens komen, of ons vervoer wordt aangedreven door (groene) stroom of boterhammen met (vegan) kaas. Ook tijdens ingrijpende werkzaamheden zoals die van Zuidasdok.

Zelf aan het stuur? (‘Wat kan jij zelf doen?’)
De fiets is elke lente onze favoriet bij duurzaam personenvervoer. Met de fiets kom je overal, ook als het druk is. Maar het zorgt ook direct voor een beetje mentale rust en ontspanning. Wanneer jij of collega’s minder dan 15km forenzen, dan is de E-bike misschien wel wat voor jou! (Hoe ver is het eigenlijk reizen naar jouw kantoor?) Om deze lente eens te proberen hoe lekker het is om de auto of het OV tijdens de spits te mijden, kun je mee doen aan onze E-bike Try-out. Meld jezelf met collega’s aan voor een gratis test op de (elektrische) fiets of speed pedelec.

Of reis je mee? (‘Wat kan jouw organisatie doen?’)
Binnen jouw organisatie zullen veel collega’s op verschillende manieren forenzen. En het vraagt om een brede aanpak om dit allemaal te veranderen. Waarschijnlijk zit er veel verscholen potentie in het verduurzamen van jullie mobiliteitsbeleid. Voor zo’n werkgeversaanpak werken we samen met mobiliteitsexperts vanBreikers. Zij geven je kosteloos advies om samen de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en onderbouwen dit met cijfers en data. GBC Zuidas organiseert daaromheen een gebiedsgerichte aanpak. Zodat de omgeving van jouw kantoor ook ruimte biedt aan meer duurzaam vervoer, met fietsparkeerplaatsen, laadpalen en meer. Door samenwerking met stakeholders scheppen we de juiste voorwaarden. Zo kunnen we ook deze transitie versnellen in ons drukke werkgebied.  

Interesse in een E-bike Try-out of adviestraject met Breikers?
Neem dan contact op met jorn@greenbusinessclub.nl