Zuidas doe(t) het licht uit!

Ook al levert het imposante beelden op, participanten van Green Business Club Zuidas willen een Zuidas waar structureel géén onnodige lichten branden tussen 23.30 uur en 6.00 uur. Van kantoorruimtes tot lege bedrijfsrestaurants, van de entrees tot verlichte trappenhuizen: het licht kan uit als er niemand is. Dit bespaart energie én kosten en is daarnaast fijn voor de bewoners in en rond Zuidas. Dit is onderdeel van de Ambitieverklaring 2021 – 2025.

Deze bedrijven onderschrijven de ambitie en zetten zich in voor een donkere Zuidas tussen 23.30 en 6.00 uur. Let op: dit is niet van de een op andere dag gerealiseerd. Daarnaast zijn zij in bepaalde gevallen afhankelijk van andere organisaties dan de eigen: denk hierbij aan huurders (in het geval van beheerders), mede-huurders, pandeigenaren en meer. Hulp nodig? Afgelopen november was er een digitale kennissessie waarin Rob Vermeij de ervaringen deelt van ABN AMRO.

Mee doen? Aanmelden kan via deze linkZit je níet aan de knoppen, maar wil je de Zuidas ook donker in de nacht? Sharing is caring! Deel de video of posts op sociale media (zoals deze via Linkedin). Een donkere Zuidas realiseren we samen!

Ook buiten Amsterdam Zuidas het licht uit? Ja! Lees meer.

Het thema leeft breed.  EditieNL kwam op bezoek in Zuidas in 2019, Urgenda startte de campagne Mag het licht uit, kamerlid Laura Bromet deelt foto’s via Linkedin, De Speld wijdde er een bericht aan. Benieuwd waarom de lichten niet al lang uit zijn of meer weten over hóe de lichten uit te krijgen? Lees meer.