2021/01/13 geplaatst in Mobiliteit

Bijna 50% deelnemers e-bike try-out wil deelnemen aan leaseprogramma van werkgever

De GBC Zuidas e-bike try-out is weer ten einde. Meer dan 130 Zuidassers hadden zich aangemeld, maar een groot gedeelte kon door coronamaatregelen helaas geen gebruik maken van de actie. Toch probeerden vanaf april tot en met november alsnog 40 Zuidassers twee weken lang gratis een e-bike of een speedpedelec. Ook deze e-bike try-out leverde weer positieve reacties op!

Vanaf april tot november probeerden 40 Zuidassers twee weken lang een e-bike of een speedpedelec via de try-out van Green Business Club Zuidas. Dit leverde positieve reacties op. Maar liefst 46,7% van de respondenten zegt deel te willen nemen aan een leaseprogramma als de werkgever dit aanbiedt! Daarnaast heeft 18,8% van de respondenten een e-bike/speed-pedelec aangeschaft en is 37,5% van plan een e-bike/speed-pedelec aan te schaffen. Aan de try-out deden vooral mensen mee die doorgaans met de auto of het OV naar het werk gingen.

Een van de deelnemers aan de e-bike try-out is na twee weken op de e-bike fietsen zo enthousiast dat zij direct een e-bike heeft aangeschaft: “Het project heeft mij de kans gegeven om de voordelen echt te ervaren en te bepalen welke fiets ik wil aanschaffen, een sportievere fiets dan in eerste instantie gedacht. De tochten langs de Amstel van en naar werk zijn heerlijk. De e-bike geeft net dat beetje extra waardoor je met plezier naar je werk fietst en voorkomt dat je bezweet aankomt!”

Lichaamsbeweging, geen file en beter voor het milieu
De meest genoemde voordelen waren dat de fiets sneller was dan het openbaar vervoer, de lichaamsbeweging én het feit dat je niet meer in de file staat ’s ochtends. Ook de verminderde milieubelasting wordt genoemd. Nadelen waren voor sommige deelnemers de aanschafprijs, de stalling van de e-bike of speed pedelec en de weersgevoeligheid.

Alternatief
De e-bike en speed pedelec beginnen zich steeds meer te manifesteren als serieus alternatief voor de auto. Minder files, minder uitstoot. Aankomend jaar gaan we dan ook door met het aanbieden van try-outs om meer en meer Zuidassers uit de auto te krijgen. Daarnaast heeft QicQ-Fietsen participanten van GBC Zuidas een mooi aanbod gedaan voor de aanschaf of lease van een e-bike/speedpedelec.

Interesse in de e-bike try-out 2021 of het aanbod? Neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager mobiliteit via diederik@greenbusinessclub.nl

In dit project is samengewerkt met BYCS – fietsstimulering.