2021/11/26 geplaatst in Logistiek

De Zuidas Catalogus brengt duurzame inkoop dichterbij

Lokaal en duurzaam inkopen? Het kan! In een straal van twee kilometer rondom Zuidas werken ondernemers met mooie producten die voor Zuidasbedrijven nog niet bekend zijn. De Zuidas Catalogus brengt hier verandering in met als doel het aantal logistieke bewegingen te verminderen.

Poortonderzoek
Uit onderzoek van Green Business Club (GBC) Zuidas blijkt dat veel producten, zoals bloemen, broodjes en wijn ver buiten Amsterdam worden besteld. Dit betekent dat busjes lange afstanden afleggen voor een kleine bestelling. Om de leefbaarheid van de Zuidas te vergroten en CO2-reductie mogelijk te maken heeft GBC Zuidas lokale ondernemers uitgenodigd zich te presenteren in de Zuidas Catalogus. In deze eerste versie is vooral gekeken naar het beperken van het aantal gereden kilometers richting Zuidas.

Meld je aan voor de volgende versie!
Lokale ondernemers zijn van harte welkom zich aan te melden voor de volgende versie van de catalogus. GBC Zuidas zoekt ondernemers met passie voor mooie producten die stappen willen zetten in het verduurzamen van bijvoorbeeld de verpakkingen en de bezorging.
Ondertussen werkt GBC Zuidas aan de implementatie van de Zuidas Catalogus bij participanten in het gebied. Hierbij is het van belang dat de catalogus breed bekend wordt en dat duurzame relaties tussen klanten en leveranciers ontstaan.

Met dit project is GBC Zuidas door Gemeente Amsterdam gekozen tot Duurzame Koploper, waardoor de kennis kan worden gedeeld met andere ondernemerscollectieven in Amsterdam. Het idee is ook al overgenomen door Green Business Club Utrecht Centraal.

Meer weten
Wilt u meer weten over dit project of de mogelijkheden bespreken om in de Zuidas Catalogus te komen? Mail naar Diederik Imfeld, projectmanager Logistiek, via diederik@greenbusinessclub.nl.