2023/02/07 geplaatst in Algemeen, Challenge, Participanten

De winnaar van de Green Business Cup 2022 is: Allen & Overy!

De Green Business Cup is in 2018 in het leven gebracht om ambitieuze participanten in het zonnetje te zetten. Tegelijkertijd is het een manier om hen te motiveren om (nog meer) duurzame maatregelen te treffen. Bij de jaarlijkse prijs hoort een wisselbokaal die eerder al met trots op het kantoor van WTC Amsterdam, Arcadis en Houthoff stond. Tijdens het Impact Café werd de winnaar van 2022 bekend gemaakt: Allen & Overy.

Uit handen van onze voorzitter Roland de Vlam ontving Paul Huisman, Manager Business Services van Allen & Overy de bokaal mét plant voor hun gedrevenheid in 2022. “We hebben dit jaar een winnaar gekozen die uitblinkt in eigenaarschap, enthousiasme en DOEN. Zij zijn een zeer betrokken participant voor GBC Zuidas. Altijd bereikbaar, enthousiast, welwillend en eigenaar van het programma. Maar het aller belangrijkste, Allen & Overy komt tot actie”, motiveert De Vlam de keuze van het bestuur.
Projecten waar Allen & Overy zich onder meer mee onderscheidde in 2022:

  • Er is zicht op de aanleg van een groen blauw dak.
  • Deelname Zuidas doet het licht uit.
  • Samenwerking met PHI Factory om eigen bedrijfsvoering te verduurzamen: met als resultaat een roadmap met daarin concrete stappen hoe hun CO2-impact te verlagen.
  • Deelname aan de actie voor Voedselbank Amsterdam.
  • Deelname aan diverse duurzame mobiliteit-maatregelen als deelfietsen
  • Rol in de kennisdeling tussen CSR-managers van advocatenkantoren in Zuidas.
  • Hoge ambitie met betrekking tot Zero Waste en daarbij bereid tot investeringen voor innovaties voor onder meer het verwerken van SWILL.
De waarderingsprijs geeft Allen & Overy als participant eeuwige roem en de wisselbokaal met plant, waarbij Huisman direct de ambitie uitsprak om ook de plant te omarmen en deze op te kweken tot grote hoogte.
Een deel van het Green Team van Allen & Overy Nederland nam de cup in ontvangst. Van links naar rechts: Michèle Zwarts, Jet van Geen, Paul Huisman, Jos Boonekamp, Carolina Koene.