2020/03/02 geplaatst in Algemeen, Energie

De sterrenhemel van Ruth Jansen

Green Business Club Zuidas wil met het project Zuidas doet het licht uit 2020 zorgen voor een donkere Zuidas tijdens Earth Hour, en daarna. Studenten van de Gerrit Rietveld Academie brengen het project onder de aandacht met onder andere brieven van bewoners over Het Donker. Ruth Jansen van ZuidasToday trapt af met een mooie brief over haar kleinkind en de sterrenhemel in Zuidas. Lees hier haar brief ‘De Hemel’.

Brief ‘De Hemel’ – Ruth Jansen van ZuidasToday

Veel bewoners van Zuidas storen zich aan het vele licht dat ’s nachts brand in Zuidas, door kantoorgebouwen die de lichten de hele nacht aan laten staan. Het fenomeen “lichtvervuiling” heeft een negatieve invloed op het bioritme van mens en dier, en bovendien wordt heel veel energie verspild door het onnodig laten branden van licht ’s nachts. Met het project Zuidas doet het licht uit 2020 brengt GBC Zuidas in samenwerking met Stadsdeel Zuid hier verandering in.

Als onderdeel van deze campagne ‘Zuidas doet het licht uit’ werken we samen met studenten van de Gerrit Rietveld Academie, om dit op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen. We vragen  bewoners om ons hierbij te helpen.

“Het donker” is een begrip dat erg tot de verbeelding spreekt: het roept spanning op, het is ongewis, maar daardoor ook aantrekkelijk. Wat is uw ervaring met Het Donker? heeft u iets moois, iets spannends of iets tragisch meegemaakt in het donker? Verdwaald in een donker bos? Iemand ontmoet in een donkere nachtclub? Of genoten van sterren- en maanlicht op een plek zonder artificiële verlichting? Vertel het ons!

Wilt u net als Ruth Jansen uw ervaring met Het Donker delen? Mail dan naar Lotte Gottschal (lotte@greenbusinessclub.nl). Het hoeft niet lang te zijn, het kan een verhaal zijn, een paar zinnen, een afbeelding of zelfs een gedicht. Het kan een persoonlijke ervaring zijn of iets wat u heeft gehoord, alles mag. De inzendingen worden gebundeld in een boek en tijdens Earth Hour op 28 maart aangeboden aan de bedrijven die meedoen met de actie en voortaan het licht uit doen.