2021/08/22 geplaatst in Event, Mensen

Bouwen aan krachtig netwerk van groter belang door coronacrisis


De coronacrisis heeft er toe geleid dat Amsterdamse ondernemers en zelfstandigen minder of geen werk hadden. Soms zelfs met als gevolg dat er andere arbeidskeuzes moeten worden gemaakt. Het bouwen aan een krachtig netwerk, is hierbij van groot belang.

Werk en Re-integratie Gemeente Amsterdam, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam en Green Business Club Zuidas werken al jaren samen op het gebied van re-integratie door talentvolle werkzoekenden te verbinden aan Zuidasbedrijven. 

Jezelf pitchen & feedback ontvangen
In de eerste helft van 2021 heeft Gemeente Amsterdam ingezet op het begeleiden van ondernemers en zelfstandigen, welke door de crisis zonder werk kwamen te zitten, naar werk in loondienst. Voor drie groepen hebben Gemeente Amsterdam en Green Business Club Zuidas als onderdeel van het traject ‘Nieuwe Kansen’ de Netwerkgalerie georganiseerd. De Netwerkgalerie is een gewaardeerd en inmiddels bewezen concept waarbij werkzoekenden een pitch houden en feedback krijgen van HR- en Recruitmentprofessionals uit Zuidas.

Bijna de helft uitgestroomd naar betaalde functie
Bonny Veltens, trainer/coach Trainingscentrum Werk (Gemeente Amsterdam): ‘Het unieke aan het traject ‘Nieuwe Kansen’ is de samenwerking met de Green Businessclub. Onze deelnemers hebben veel te maken met afwijzingen in hun zoektocht naar werk, terwijl ze bewezen zoveel te bieden hebben. Deelnemers geven aan dat ze inhoudelijk veel hebben aan de tips van de professionals maar vooral de persoonlijke aandacht wordt bij de deelnemers erg gewaardeerd. Dit geeft hun weer het gevoel dat ze wat te bieden hebben en er toe doen op de arbeidsmarkt. De netwerkbijeenkomsten zijn een enorm waardevolle bijdrage aan motivatie en empowerment.’

Van de twintig deelnemers in de eerste helft van het jaar is 45% uitgestroomd naar een nieuwe betaalde functie. De andere 55%, grotendeels deelnemers uit de laatste editie, zit nog in het traject naar werk. De kracht van deze trajecten en de Netwerkgalerie ligt met name in het persoonlijke contact. Ook voor deelnemende bedrijven (onder andere Loyens&Loeff, CBRE, Accenture, Fun Forest, Leaseplan en VU) is het interessant om kennis te maken met werkzoekenden.

Bijdrage leveren aan hun toekomst
Florentine Pahud, Recruiter bij Loyens&Loeff zegt hier over: ‘Loyens & Loeff heeft de afgelopen jaren vrijwel elke editie van de Netwerkgalerie meegedaan en deze keer mocht ik deelnemen. Als recruiter weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om goed voorbereid een sollicitatiegesprek in te gaan, om mijn kennis en ervaring nu met deze doelgroep te delen vond ik erg waardevol en leuk om te doen. Het was interessant om mee te denken over de carrièremogelijkheden van de deelnemers en goed om zo een bijdrage te kunnen leveren aan hun toekomst.’

Ook in de tweede helft van 2021 zetten participanten van GBC Zuidas zich in om werkzoekenden te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Wilt u deelnemen aan deze inspirerende sessies?
Neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager Mensen. 

Vanwege privacy, is het beeld bij dit bericht een stockbeeld en bevat het geen deelnemers van de netwerkgalerie.