Laden Evenementen

Week zonder vlees en zuivel

Doe mee en meld je bedrijf(skantine) nu aan! 

Een week geen vlees en zuivel gebruiken bespaart 193 liter water per persoon. Dit staat gelijk aan ongeveer 80 kilometer autorijden. Voor Zuidasbedrijven is de voetafdruk van catering/lunches enorm hoog en komt neer op 30% van de gehele CO2-uitstoot. De eiwittransitie, toewerken van dierlijke naar plantaardige producten, biedt veel kansen en daarom wordt 2023 voor Zuidas het jaar van de plantaardige keuken.

De Week zonder vlees en zuivel, van 6 tot en met 12 maart, vormt het startschot voor een jaar waarin Green Business Club Zuidas inzet op een plantaardige keuken. In samenwerking met cateraars Eurest/Compass Group, Vitam, Vermaat en ISS wordt een plan gemaakt om eind 2023 zo veel mogelijk plantaardige bedrijfsrestaurants in Zuidas te bereiken. De week zonder vlees en zuivel wordt door deze organisaties gebruikt om bij opdrachtgevers in Zuidas de aandacht te vestigen op de eiwittransitie. Doet jouw organisatie ook mee? Neem voor meer informatie contact op met Diederik Imfeld, projectmanager GBC Zuidas.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.