Laden Evenementen

Vergroenen braakliggende terrein

Op 1 maart zullen Amsterdam International Community School en Green Business Club Zuidas starten met het vergoenen van het braakliggend terrein tussen het gebouw van European Medicines Agency en Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas. Tot 1 maart wordt er hard gewerkt aan het voorstel voor dit terrein.

Amsterdam International Community School en Green Business Club Zuidas vergroenen in samenwerking met de gemeente Amsterdam Zuidas dit braakliggende terrein voor minimaal twee jaar. Kinderen van de basisschool (in ieder geval groep 4/5) krijgen les over biodiversiteit, vergroening en klimaatadaptatie door zelf aan de slag te gaan in hun eigen tuin. Ook leren ze samen te werken met leeftijdsgenoten, met medewerkers van Zuidasbedrijven en oudere bewoners van Buitenveldert via Welzijnszorg Dynamo die het leuk vinden om hier aan bij te dragen.

De kennispartijen The Pollinators, ANMEC en Naya Nature Foundation begeleiden dit project en er wordt gebruik gemaakt van planten die bijdragen aan biodiversiteit en die insect/bij-vriendelijk zijn.

Op 1 maart zal worden gestart met het beplanten. Tot die tijd werken de kinderen en ouders van AICS, samen met de kennispartijen en GBC Zuidas, hard aan een voorstel voor het terrein, waar bewoners van Buitenveldert via Welzijnszorg Dynamo input op kunnen leveren. Vervolgens wordt het plan met de gemeente verder uitgewerkt. 

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.